În fiecare an, cu ocazia zilei de 8 martie, ținem să le urăm tuturor femeilor de pretutindeni un călduros La Mulți Ani! Mai ales dacă arată ca fotomodelul din poza de mai jos:
Dar cu această ocazie ne putem întreba: de ce în fiecare an se serbează o zi a femeilor și niciodată o zi a bărbaților? Bărbații au și ei o zi din calendar care să fie a lor? Și dacă da, de ce nu se vorbește despre ea, sau de ce nu e populară, sau la fel de populară ca ziua femeilor?
Pe de altă parte, pare firesc să le serbăm pe femei, deoarece ele sunt mai gingașe, mai frumoase, mai suave, mai delicate, ca niște flori, în comparație cu noi, care suntem niște grădinari. Vedeți? Subiectul mă inspiră la metafore mai degrabă poetice decât blogosferice. Și apoi, oare nu tot noi, bărbații, suntem cei care de multe ori le întreținem pe femei, inclusiv făcându-le mici cadouri și având grijă de ele în diverse moduri? Cum ar fi ca ele să aibă grijă de noi? :)
Și totuși, dacă dăm o căutare simplă pe Google, vom constata că, de fapt, există și o zi a bărbaților. Anul acesta, ziua bărbatului va fi pe 19 noiembrie. Până atunci, mai avem de așteptat. Dar pare bine aleasă. Dacă ziua femeii, care ziceam că este ca o floare, pică de 8 martie, adică la începutul primăverii, primăvara fiind simbolul frumuseții, gingășiei, renașterii, atunci ziua bărbatului pică la sfârșitul toamei și începutul iernii, o perioadă ce poate simboliza maturitatea și tăria de caracter.
0 comentarii