website stat

Elon Musk a cumpărat Twitter

După un preludiu zbuciumat de câteva luni, zilele trecute, mai precis pe 27 octombrie, Elon Musk a finalizat achiziția companiei Twitter, desființând vechiul consiliu director și concediindu-l imediat pe CEO-ul companiei, indianul Parag Agrawal. Pe lângă acesta, au mai fost dați afară cel puțin doi membri executivi, toți fiind escortați în afara clădirii Twitter de către securitate. Cu ocazia asta și-a pierdut și influenta consilieră americană de origine indiană Vijaya Gadde, despre care puteți citi mai multe aici.

Elon Musk in sediul Twitter cu o chiuveta

Imediat după preluare, Elon Musk, care este unul dintre promotorii celor mai virale meme-uri pe internet, a postat pe contul lui de Twitter un clip în care este filmat intrând în sediul companiei cu o chiuvetă în mâini, tweet-ul având drept titlu "Entering Twitter HQ - let that sink in!" În traducere, "intrând în sediul Twitter - gândiți-vă bine la asta", cu referire la criticii care l-au acuzat că mișcarea de a cumpăra Twitter-ul a fost o stratagemă de piar menită să manipuleze bursa fără ca magnatul să aibă intenția reală de achiziție. Suplimentar, titlul conține un joc de cuvinte în limba engleză, deoarece "sink" înseamnă atât "scufundare" cât și "chiuvetă". Altfel spus, Musk a făcut o altă memă.

Elon Musk a afirmat că vrea să curețe rețeaua Twitter de boți se spam și să garanteze libertatea de exprimare atât de îngrădită în ultimul timp pe această platformă. Achiziția lui a fost apreciată de către republicani și conservatori, incluzându-l aici pe Donald Trump, și criticată de către democrați și politicienii de stânga.

0 comentarii