website stat

Anatoli Karpov se află în comă indusă

Fostul campion mondial de șah Anatoli Karpov, în vârstă de 71 de ani, se află în comă indusă. Se pare că incidentul care a cauzat această situație este o căzătură, dar încă nu se cunosc informații precise în această direcție. Zvonul este disputat, iar în jurul lui planează o serie de teorii.

piese de sah

Născut la 23 mai 1951, Anatoly Yevgenyevich Karpov este un șahist rus care deține titlul de mare maestru și care a fost de mai multe ori campion mondial la șah, atât individual cât și în echipă. Actualmente este deputat în Duma de stat rusească, de partea lui Putin.

Conform publicației Marca, Karpov se află în acest moment într-o comă indusă, în secția de terapie intensivă a spitalului Sklifosovsky din Moscova, una dintre cele mai prestigioase centre medicale din capitala rusească. Starea lui este stabilă.

Cât privește felul în care a ajuns spitalizat, fiica lui, Sofia, spune că a fost găsit acasă în stare de inconștiență, în urma unui "accident domestic". Omul de afaceri Andrey Kovalev susține că de fapt șahistul a fost găsit inconștient lângă parlamentul rusesc, fiind atacat de către o persoană necunoscută. În timp ce o altă variantă care circulă ne spune că ar fi căzut afându-se sub influența alcoolului. Președintelui Federației Rusești de Șah spune că starea lui a fost cazuată de o cădere.

Oricare ar fi cauza, îi dorim însănătoșire rapidă.

0 comentarii