website stat

Trafic tot mai aglomerat, chiar și în micile orașe

În ultimii ani, afară de apariția unor mașini electrice, se poate constata că traficul a devenit din ce în ce mai aglomerat. Eu spun asta locuind într-o zonă de provincie. Ei bine, chiar și în orașe sau localități mai mici din țară, unde acum câțiva ani traficul nu era o problemă, acum de abia te poți deplasa în noianul de mașini care inundă străzile principale. Ceea ce ne ridică o serioasă problemă tuturor.

trafic urban aglomerat

Chiar și traficul pietonal, pe trotuare, este șicanat de mulțimea de mașini parcate pe marginea drumului. Ce rezultă de aici? În afară de utilitatea unor bloguri auto pentru ceea ce deja a devenit dintr-un lux acum câțiva ani o necesitate a aproape fiecăruia dintre noi și deci o normalitate, putem spune că este necesară prezența unor programe administrative care să rezolve situația aglomerărilor urbane, mai ales de trafic.

Adică, mai multă presiune pe primării, dar și pe administrația centrală, care să vină cu programe viabile și bune de detensionare a marilor artere și a orașelor. Până acum au existat câteva discuții în sensul ăsta, sub forma taxării suplimentare a mașinilor vechi, care poluează mai mult, sau amendării celor parcate ilegal cine știe pe ce străduțe, dar au rămas mai mult la nivel de discuții, pentru că, după cum puteți vedea și singuri, problema traficului aglomerat nu s-a rezolvat nici pe departe.

0 comentarii