website stat

(Rechemare) Napolitane Tastino cu Salmonella la Lidl

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că, în urma unor analize, a fost detectată prezența lui Salmonella Typhimurium în napolitanele Tastino la 800 de grame cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure (a se vedea imaginea de mai jos). Drept urmare, Lidl recheamă preventiv toate napolitanele de acest tip, cu toate termenele de valabilitate și toate loturile. Clienții sunt rugați să le ducă la magazin, unde vor primi contravaloarea lor chiar dacă nu au bonul fiscal de la momentul cumpărării. Anunțul e valabil pe perioada 5 octombrie - 26 octombrie.

rechemare napolitane tastino crema alune 800g lidl

Deja suntem în 20 octombrie, iar comunicatul a fost șters de pe site-ul Lidl (era la adresa https://www.lidl.ro/anunturi/diverse/rechemare-tastino-napolitane și încă poate fi găsit în cache-ul unor motoare de căutare), dar l-am văzut într-un magazin Lidl și i-am făcut poza de mai sus. Comunicatul este încă valabil și util: e posibil ca unii să nu aibă habar de el, iar sortimentul respectiv de napolitane cred că era destul de popular.

Redau mai jos integral comunicatul de pe pagina Lidl (între timp șters de acolo, dar încă valabil până la 26 octombrie, deci încă puteți duce napolitanele înapoi și eu vă recomand să o faceți dacă cumva nu le-ați început între timp):

"Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”

București, România, 05.10.2022 Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“, toate termenele de valabilitate și toate loturile. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare.

Lidl România și producătorul Pak Rampart d.o.o. îşi cer scuze pentru neplăceri.

Produsul „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g“ a fost distribuit in toata reteaua de magazine Lidl.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic la 0800.896.622 sau pe adresa de mail info@lidl.ro.

Dacă nu ați văzut acest anunț la timp (mai ales că el nu a fost postat pe pagina de Facebook a Lidl.ro) și ați consumat deja napolitane Tastino la acest gramaj cu gust de alune de pădure, poate n-ar strica o vizită la medicul de familie. Iar dacă prezentați unele simptome stomacale sau intestinale care pot fi puse în legătură cu afecțunile desrise mai sus, facți o astfel de vizită la medic în mod obligatoriu și cât mai urgent.

0 comentarii