website stat

Posibilă amendă de 29 milioane dolari pentru TikTok în Anglia

Cnform CNBC, TikTok s-ar putea trezi cu o amendă de 27 milioane de lire sterline (aproximativ 29 milioane de dolari) în Marea Britanie, după ce unii investigatori privați au descoperit că rețeaua a gestionat greșit datele copiilor care aveau conturi pe această platformă de socializare. Concret, se pare că rețeaua chinezească nu a respectat confidențialitatea acestor date, în acord cu legile englezești în vigoare.

copil pe internet

Perioada pentru care TikTok este trasă la răspundere este cuprinsă între mai 2018 și iulie 2020. Investigația care a descoperit această problemă a început în 2019. Desigur, ne putem întreba cât de grave sunt aceste derapaje ale unor rețele sociale moderne, în condițiile în care toată lumea își pune astăzi voluntar pozele și deseori datele personale pe aceste internet. Totuși, tema datelor copiilor este una mai sensibilă (un adult, dacă își expune public viața, s-ar presupune că e responsabil pentru asta, deoarece e adult), iar problema majoră aici este că TikTok este o rețea cu priză mai ales la tineri și copii.

În esență, aceste măsuri de taxare a unor derapaje în procesarea datelor sunt benefice, deoarece forțează marile companii să aibă cât de cât grijă de modul în care își respectă utilizatorii și se aliniază la reglementările țărilor în care activează, chiar dacă, cel mai probabil, această grijă este mai mult de fațadă...

0 comentarii