website stat

Edward Snowden a primit cetățenie rusă

O știre de la începutul săptămânii curente, care a trecut aproape neobservată, este că Putin i-a acordat luni cetățenia rusă denunțătorului Edward Snowden, informează Reuters. Cetățenia a fost primită fără fast și fără comentarii, în urma semnării de către Vladimir Putin a unui decret prin care le acorda cetățenia rusă la nu mai puțin de 72 de persoane de alte origini.

Edward Snowden

Edward Snowden a devenit celebru acum nouă ani, când, din postura de angajat al NSA, a făcut publice o serie de informații delicate cu privire la existența unui vast program de spionaj și supraveghere în masă, inclusiv internațională, ilegal, derulat chiar de către agenția la care lucra. În urma scandalului declanșat, Snowden a fost pus în urmărire în SUA, dar a fugit cu avionul și a obținut azil politic în Rusia.

Știrea legată de primivrea cetățeniei ruse de către Snowden i-a făcut pe unii să glumească dacă nu cumva acum, că este oficial cetățean rus, nu va fi încorporat și trimis să lupte în Ucraina, dat fiind recentul ordin de mobilizare parțială a 300000 de militari emis de către președintele Federației Ruse.

0 comentarii