website stat

Au apărut pe cer o mulțime de dâre de avioane

După o lună de temperaturi scăzute și ploaie aproape continuă, cerul s-a înseninat în sfârșit în ultima săptămână sau două, iar cu ocazia asta locuitorii marilor orașe de la noi din țară au putut observa pe cer o mulțime de dâre albe, lăsate de avioane supersonice, care au produs o adevărată zarvă și chiar panică, devenind unul dintre subiectele predilecte pe rețelele de socializare. De unde atâtea dâre și de ce au apărut ele?

urme pe cer - dâre chemtrails Cluj

Subiectul dârelor de pe cer a dat apă la moară teoriei conspirative a chemtrails-urilor, acele dâre sau urme lăsate pe cer de avioane care stropesc intenționat cu chimicale. Istoria lor este veche iar ele sunt un subiect controversat mai ales în SUA. La noi în țară nu rețin ca până acum să fi avut parte de așa ceva, de unde și mirarea și sperietura. Poate fi vorba de o operațiune de afectare a... climei, populației sau solului fertil?

Pe site-urile mari, explicațiile se bat cap în cap sau sunt divergente. De exemplu, pe Știri de Cluj scrie că este vorba despre faptul că din cauza războiului de la graniță, cerul României este folosit de forțele NATO pentru diverse misiuni. În timp ce Click găsim declarația unui pilot de linie român, care afirmă că din cauza restricțiilor de pe perioada pandemiei, lumea circulă mult mai des acum cu avionul, iar în plus, din cauza războilui din Ucraina, unele companii au schimbat rutele, survolând cerul țării nostre. Nimic înspre despre eventuale avioane ale forțelor NATO, de care pilotul fie nu știe, fie nu vrea să le menționeze.

Probabil că cea mai bună atitudine a autorităților ar fi să se pună de acord asupra unui mesaj unic și clar, pe care să îl ofere publicului, pentru a-l liniști. Însă un mesaj unic și clar va putea fi după aceea mult mai ușor verificat de către cei cu cunoștințe avansate...

0 comentarii