website stat

Podul de la Luțca, sau cât rezistă un pod în România

După cum a scris toată presa, zilele trecute s-a dărâmat un pod de peste Siret, de la Luțca. Știrea constă în faptul că podul fusese construit și inaugurat cu doar un an în urmă (chiar 9 luni, mai precis). Așadar, ne putem întreba cât ține un pod la noi în țară.

Podul de la Luțca

Pe de altă parte, o astfel de întrebare este înșelătoare, deoarece în presă vedem doar cazurile care produc senzație. Este posibil (și foarte probabil) să existe multe alte poduri construite în ultimii ani și care, pentru că rezistă, nu au fost prezentate la știri. Tot la fel, podurile actuale sunt (unele) construite de ani buni și nu se prăbușesc. Așadar, putem spune că în cel mai prost caz un pod ține sub un an.

Dar cine a construit podul? Conform informațiilor de pe Observatorul Prahovean, podul de la Luțca fusese reabilitat de către firmele Aqua Parc și Mavgo Holding, și posibil Darcons SRL. Ar fi interesant de urmărit ce alte drumuri sau poduri au reabilitat aceste firme, de unde au fost plătite și cât de durabile au fost construcțiile lor.

Din fericire, în momentul prăbușirii pe pod nu se afla decât un camion și o autoutilitară, iar șoferul camionului, deși a fost rănit, se pare că este bine (altfel am fi aflat din presă știri despre decesul sau starea lui gravă).

0 comentarii