website stat

Ciolacu readuce în discuție modificarea Constituției

Periodic, politicienii români aduc în discuție tema modificării Constituției. Astăzi, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc vor pregăti un material despre revizuirea Constituției, material care va fi discutat în cadrul partidului, dar asta nu va fi suficient, a continuat el, căci e necesară o discuție mai amplă, la nivelul întregii coaliții de guvernare.

drapelul Romaniei

Conform Digi24, Ciolacu și-a nuanțat poziția în felul următor:

„Nu este luată o decizie în cadrul coaliţiei. Este o temă pe agenda coaliţiei. Nici nu am considerat să fie o prioritate pentru români, sunt ferm convins că nu este o prioritate pentru români, cu toţii ştim că această combatere a preţurilor şi a escaladării preţurilor este prioritatea românilor şi a noastră, a tuturor, dar dacă ne uităm ca şi calendar legislativ, cred că se impune a se lua o decizie în coaliţie dacă facem o eventuală modificare a Constituţiei sau nu. (...) Ori îl declanşăm în acest moment, ori România va pierde şi acest moment de a moderniza Constituţia”.

Ca să producă efecte, o propunere de modificare a Constituției trebuie să treacă mai întâi de Senat și de Camera Deputaților, după care să fie aprobată prin referendum de cel puțin jumătate plus unu dintre votanți, care trebuie să fie prezenți în număr de cel puțin jumătate plus din totalul persoanelor cu drept de vot.

0 comentarii