website stat

Cristi Danileț a fost exclus din magistratură

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis luni, 13 decembrie 2021, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț. Decizia poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

justitie

Judecătorul Cristi Dănileț a anunțat că a fost exclus din magistratură de către CSM. Motivele, spune el, constau în două filmulețe pe care le-ar fi postat pe rețeaua de socializare TikTok și care, consideră magistrații, aduc atingere imaginii justiției. Decizia s-ar fi luat cu majoritate de voturi (deci nu a fost unanimă).

Noi nu putem ști cu exactitate motivele, deoarece CSM are dreptul să-și țină ședințele disciplinare cu ușile închise. Tot ce putem face este să speculăm. Asta în măsura în care l-am cunoscut pe judecătorul Dănileț și activitatea sa. Eu personal nu l-am cunoscut foarte bine, așa că nici asta nu pot face. Știu doar că este un personaj pestriț, care mi-a apărut în vizor nu prin comentarii pertinente sau idei revoluționare, ci prin exhibiții sau comportamente care frapau. În ce măsură însă ieșirile lui se reflectă asupra imaginii justiției, asta nu pot spune. Poate că este altceva în spate.

Cristi Danileț a afirmat că va ataca decizia CSM la ICCJ. Până la o decizie finală, rămâne în funcție.

0 comentarii