website stat

Covid-19 și o problemă de transport

Am o listă cu linkuri spre articole mai vechi, despre care n-am apucat să scriu la vremea respectivă. E lungă lista aia pe care o am, sunt bogat. Uitându-mă peste ea, am găsit un link spre un articol de pe rt.com care ne spune că în vara anului trecut, deci iunie 2019, orașul polonez Pajeczno a fost martorul unui eveniment mai puțin obișnuit: pe străzile lui s-a plimbat, fără nicio grijă, un tanc sovietic din cel de-al doilea război mondial!

tanc rusesc T-55

Fapta s-a petrecut în miez de noapte iar tancul a fost condus de un șofer afat în stare de ebrietate, care primise aprobarea să mute vehicolul blindat de 36 de tone și care s-a gândit că ce fain ar fi să tragă o tură de oraș cu el, dacă tot îl poate conduce! Adică, ziceți și voi: când mai putea el spera la o astfel de ocazie?

Poliția sosită la fața locului n-a reușit să mute de acolo tancul până la 5 dimineața, dar, din fericire, nimeni nu a fost rănit și nimic nu a fost distrus. A fost o întâmplare pașnică. Cu toate acestea, șoferul a fost pasibil de până la 10 ani închisoare pentru condus sub influența alcoolului și punerea în pericol a siguranței publice. N-am urmărit subiectul să văd dacă a primit ceva sau a fost lăsat liber.

Scriu rândurile acestea și mă gândesc, ca o paralelă, la formatul unei știri similare din vara acestui an. Datorită pandemiei de Covid-19 și a restricțiilor care au survenit în urma ei, în vara acestui an un posibil cap de afiș al paginilor informative ar fi putut fi știrea că la miez de noapte o mașină mică (Dacia, BMW, Audi, ce vreți voi) s-a plimbat nestingherită prin oraș fără ca șoferul să aibă autorizație de deplasare.

Nu credeți că-i puțin ciudat? :)

0 comentarii