website stat

Implant dentar într-o zi

Câți dintre voi nu aveți rude care se află în străinătate și vin acasă doar pentru una-două săptămâni, timp în care ar dori, dacă se poate, să-și rezolve dintele ăla cariat, să-și scoată o măsea ce nu mai poată fi salvată sau să-și pună o punte dentară? Într-adevăr, procedurile stomatologice sunt extrem de scumpe dincolo, așa că nu rentează să te tratezi acolo. Dar când vine vorba de un implant dentar, s-ar putea să nu ai ce face, deoarece numai perioada de așteptare dintre montarea șurubului (rădăcina falsă sau artificială) și a coroanei externe (dintele efectiv) este de 6-9 luni. Fără să mai punem la socoteală consultația și pregătirile inițiale sau monitorizarea de după. Și totuși, am vești bune pentru voi: există o clinică în București care face implanturi dentare într-un timp record: o zi!

dinti albi

Implant dentar într-o singură zi?


După cum vă spuneam, cei de la ramisclinique.ro pot realiza un implant dentar intr-o zi, dacă se dorește asta. Ok, ca să fiu 100% precis, nu chiar într-o singură zi, că nu suntem într-un film de anticipație. Dar procedura chirurgicală de implantare a a șurubului-rădăcină și acoperirea lui cu o lucrare (provizorie) are loc în aceeași zi. Să vă explic.

În primul rând, pacientul trebuie să meargă la clinică pentru o consultație de început. După cum puteți bănui, nu te operează nimeni la minut, adică dacă tu abia te-ai prezentat acolo, fără să aibă niște analize amănunțite despre tine, ca să poată efectua o operație cu succes. În cazul implantului dentar, cel mai importat lucru din faza consultației este investigația CT/CBCT. Pe baza ei, medicul stomatolog planifică foarte precis, pe calculator, unghiurile de plasare a implantului dentar și dimensiunea lui. Apoi, tehnicianul dentar realizează un ghid chirurgical și o lucrare provizorie. În ziua operației (pentru că orice implant dentar presupune o operație chirurgicală pe gingie și os) stomatologul folosește ghidul chirurgical realizat de tehnician pentru amplasa șurubul de titan al implantului dentar în os și apoi îl acoperă cu acea lucrare provizorie. Lucrare ce va trebui purtată și monitorizată cam 3 luni, înaintea înlocuirii ei cu cea finală.

Așadar, la câteva zile după consultație puteți ava deja un implant dentar cu o coroană provizorie, care va fi înlocuită peste 3 luni, dar care este acolo și vă redă estetica gurii și vă permite să zâmbiți și să mâncați.

Implant dentar: care e cel mai bun?


Totul în univers este un compromis, așa că implantul dentar făcut într-o zi are avantajul rapidității dar și dezavantajul ei. Concret, medicul trebuie să fie mai atent, poate că unele riscuri sunt ceva mai ridicate, poate că riscul de a greși este ceva mai sporit. Dar dacă medicul e bun și aparatura sofisticată, prospectele sunt luminoase. Care este, așadar, cel mai bun implant dentar la modul general? Greu de spus. Dar pentru tine, cel mai bun implant dentar e cel la care poți avea acces. Și dacă nu banii sunt problema, ci timpul, atunci evident că implantul clasic, de câteva luni, iese din ecuație.

Cât costă un implant dentar „într-o zi”


Un implant dentar în condiții de urgență presupune o serie de tehnologii foarte avansate și elemente de finețe și minuțiozitate care fac procedura mai complexă decât una normală. Tocmai de aceea, și costul unui implant dentar de acest tip poate fi mai ridicat. Dar, evident, vă rezolvă problema pe loc. Cât privește prețul exact, el se stabilește de către medicul care o să vă facă operația. Să nu uităm că fiecare implant dentar trebuie atent personalizat la structura osoasă a pacientului în cauză, așa că nu există o soluție universală sau un model standard pentru toate gurile și pentru toate situațiile. Rămâne să discutați asta cu stomatologul. Dar, de vreme ce este o operație în regim de urgență și presupune tehnologii mai sofisticate, așteptați-vă la un preț mai ridicat decât în cazul unui implant dentar clasic. Iar cat costa un implant dentar clasic, asta probabil că deja știți. Sau dacă nu, puteți afla dând click pe linkul anterior.

Implant dentar: avantaje și riscuri


În criză de timp (și poate lipsă de bani), unii pacienți ar putea fi tentați să opteze pentru alte soluții. Nimic de zic împotrivă. Dar nimeni nu poate nega avantajele de care se bucură un implant dentar reușit: aspect estetic natural, dintele nu se mai cariază, masticație normală, articulare normală a cuvintelor etc. Practic, dintre procedurile pe care le are la dispoziție stomatologul, varianta unui implant dentar vă apropie cel mai mult de o gură naturală, cu dinți originali sănătoși. Da, există și câteva contraindicații sau riscuri. Majoritatea riscurilor își au originea într-o operație neadaptată corect la morfologia gurii pacientului, sau superficialitatea medicului etc. Încă un motiv pentru a alege o clinică bună, cu aparatură modernă, și un producător de implanturi cu vechime și experiență.

0 comentarii