website stat

De unde poți cumpăra ethereum

Nu știu dacă sunteți familiari cu criptomonedele. Cuvinte ca bitcoin, litecoin, ethereum vă spun ceva? Dacă da, puteți sări direct la paragrafele dinspre final. Dacă nu, o scurtă dar probabil necesară introducere:


Criptomonedele sunt monede digitale bazate pe chei criptografice. Practic, sunt niște convenții, dar până la urmă și banii lichizi pe care îi aveți în buzunar (sau banii pe care îi aveți pe card) sunt tot convenții, că hârtia de 100 de lei nu valorează nimic prin sine însăși, nefiind făcută din aur. Criptomonedele sunt bani care să elimine controlul și monitorizarea pe care le exercită banca sau statul. Sunt monede care vă permit să efectuați tranzacții păstrându-vă anonimitatea, iar ca să puteți intra în posesia lor trebuie să vă creați un portofel virtual (pe un site specializat, dacă aveți încredere, sau pe calculatorul propriu, descărcând un anumit program care vă conectează la rețeaua bitcoin, ethereum etc).

La ora actuală aceste croptomonede nu sunt acceptate oficial de către state și guverne, dar ele sunt extrem de populare în rândul utilizatorilor din toată lumea, iar această popularitate continuă să le propulseze tot mai mult, pentru că, evident, investind într-o monedă cu rată de creștere fabuloasă, "riști" să te îmbogățești. De exemplu, bitcoinul valora maxim câțiva cenți în 2009, când a apărut, pe când astăzi fluctuează la câteva mii de dolari, ușor sub 10. Bitcoinul este criptomoneda clasică, dar acum ethereum este împinsă puternic din spate, având avantajul că e mult mai accesibilă la preț.

Evident, există și critici ai acestor criptomonede, care consideră că ele vor da chix și că universul lor este asemenea unei bule care se va sparge, neavând un fundament real, ci doar unul pur speculativ. Dar, până una-alta, după cum spuneam, criptomonedele sunt foarte populare și cei care sunt atenți la cursul lor pot face niște afaceri frumoase vânzând și cumpărând, cu un profit potențial mult mai mare decât la o bursă clasică.

Și acum, revenind la titlu: de vreme ce banca nu ne schimbă lei pe bitcoini sau pe ethereum, unde putem găsi site-uri care facilitează astfel de tranzacții sau investiții? Păi, de exemplu, pe https://www.cryptocoin.pro/. Și de fapt, prin multe alte părți. Pentru că nu știu dacă mai țineți voi minte, dar era o vreme - nu demult - când nu prea existau astfel de platforme de schimb, care să-ți permită să vinzi lei, euro sau dolari și să cumperi criptomonede. Astăzi, e puzderie. Iar site-ul din link este chiar unul în limba română.

Personal nu am cont pe vreun site românesc de acest tip, dar iată că azi există și această posibilitate. Cine spunea că criptomonedele sunt inaccesibile oamenilor obișnuiți?

0 comentarii