website stat

Lista partenerilor tăi de afaceri

Pentru orice business sau firmă, informațiile (culese în cantitate suficientă și interpretate corect) sunt o cheie de boltă a reușitei. Acest lucru este valabil azi, precum era valabil și acum 100 de ani și probabil va rămâne un adevăr imuabil la trecerea timpului. Dar ce înseamnă concret informații esențiale, să zicem din punctul de vedere al unui afacerist care locuiește și activează în București? O posibilă variantă de răspuns o reprezintă o lista firme Bucuresti pe domeniile sale de activitate.

afaceri - carte telefonica - lista firma

Gândiți-vă cât de utilă poate fi o astfel de listă. Ca om de afaceri, ai nevoie de clienți pentru produsele sau serviciile tale. Pe care nu este așa de ușor să-i găsești, într-un mediu competitiv cum este cel în care trăim. Poate, ca patron, te zbați pentru a face rost de acei clienți cărora să le vinzi produsele, fără să știi că există, chiar în orașul tău, o altă firmă ce se zbate să facă rost de produsele tale ca materie primă pentru produsele ei. Și pentru că niciunul dintre voi nu știe de celălalt, aveți probleme în a supraviețui.

Conform informațiilor de pe marketingdirect.biz, în municipiul București sunt peste 170000 de firme. Câte șanse există ca măcar una dintre ele să poată fi exact colaboratorul de care ai nevoie? Răspunsul este: foarte multe! Iar baza lor de date este, conform informațiilor de pe site, actualizată constant și are o acuratețe de peste 90%. Nu mă întrebați cum au colectat aceste date. Cert este că ele te pot scuti de ore întregi de căutări și îți pot aduce sub nas exact informațiile de care ai nevoie.

Baza de date cu lista firmelor evident costă, dar prețul depinde de cantitatea de informații solicitate, iar de pe pagina din link poți accesa un formular complex, care îți permite să selectezi doar firmele ce te-ar putea interesa (de exemplu, cu un anumit cod CAEN, cu un anumit cod unic de înregistrare, cu o anumită cifră de afaceri etc). Utilitatea unei astfel de listă de firme este atât de mare, încât probabil cea mai potrivită comparație ar fi cu o carte de telefon de pe vremea telefoniei fixe. Pe atunci, intrai într-o cabină telefonică de pe stradă și sunai pe cine doreai. Fără să ai la dispoziție o agendă telefonică mobilă, ca azi, erai constrâns să memorezi numerele prietenilor și membrilor familiei, dar ce te faci când voiai să suni pe cineva al cărui număr de telefon nu îl știai?

Soluția era cartea cu numere de telefon, sortate după nume/prenume și având trecută adresa în dreptul fiecărei persoane, ca să nu le încurci. Aceasta ar fi echivalentul unei liste complete de firme, sortate după nume și având completate adresa sediului, cifra de afaceri, domeniul de activitate șamd. Sau, în lipsa ei, poți rămâne stingher în cabina telefonică, încercând să formezi numere la întâmplare: oare care sunt șansele să îți surâdă norocul în afaceri dacă procedezi în acest fel, adică dacă mergi pe bâjbâite?

0 comentarii