website stat

Două chestii despre copertine retractabile

Pentru că în articolul de față o să scriu câteva rânduri pe tema copertinelor retractabile (și o să vă prezint o firmă ce comercializează copertine retractabile), vreau să încep prin a vă spune două chestii care fac ca aceste copertine să fie mai utile pentru noi, românii, decât pentru locuitorii altor țări. Și nu, nu mă refer la faptul că alte țări duc lipsă de Soare sau de precipitații.

copertine balcon

Copertinele retractabile te feresc de ochii indiscreți ai vecinilor


Imaginea de mai sus este "furată" de pe pagina cu copertine balcon a site-ului inchideriterase.ro. Desigur, ea certifică faptul că firma în cauză este una serioasă și vă dă o idee despre calitatea produselor și serviciilor pe care vi le pune la dispoziție, deoarece bănuiesc că ilustrează o copertină balcon montată sau cumpărată de la această firmă, dar nu despre asta voiam să vă zic. Uitați-vă la modul cum această copertină transformă balconul dintr-un spațiu public într-unul privat: practic, din unghiul ăla nu mai poți vedea ce se petrece în acel balcon decât dacă ești direct în fața lui și la etaj inferior. Toate celelalte cazuri de babe curioase care se uită la tine în casă au fost excluse în mod elegant.

O situație în care o copertină retractabilă ar fi fost salvatoare


Eram mic, cam pe clasele I-IV, și era la modă trasul cu cornetele. Aveam țevi în care montam cornete de hârtie cu care trăgeam unii în alții, jucându-ne cât e ziua de lungă. Și pentru a condimenta lucrurile, unii dintre noi montam ace de gămălie în vârful acelor cornete. Unul dintre vecinii mei, care locuia la etajul I, avea pe balcon o cameră de mașină (deci o anvelopă). Într-o zi a venit un prieten la mine și împreună i-am împlântat probabil câteva zeci de cornete cu ac în camera respectivă, care am aflat ulterior că i s-a și dezumflat. Evident, un balcon închis, sau măcar acoperit cu o copertină balcon sau copertină retractabilă, l-ar fi salvat. Deși, dacă mă gândesc bine, copii de azi se joacă cu arme de foc, dar virtuale, pe telefoanele lor inteligente. Trist.

Ceva mai serios despre copertine retractabile


Ok, să fim și serioși, măcar pe final. În afara celor două chestii de mai sus, o marchiza sau o copertină balcon este în primul rând foarte utilă ca protecție împotriva razelor dogoritoare ale Soarelui sau stropilor de ploaie, care și ei, uneori, vor să se bage în viața și hainele tale. Revin la imaginea de mai sus: observați modul în care este desfășurată acea copertină. După cât mă duce mintea, ea se poate lăsa de tot, închizând astfel complet balconul. Sau se poate ridica la nivelul tavanului, lăsând astfel balconul complet deschis. Flexibilitate maximă, pentru orice situație dorești. Mișto!

Unde găsim copertine retractabile?


Un exemplu este firma din linkurile din acest articol. În afară de cazul "domestic" al marchizelor și copertinelor balcon, cei de la inchideriterase.ro mai vând și copertine terase, utile mai ales localurilor care au terase în aer liber. Aceste copertine terase pot fi atât fixe cât și pliabile sau retractabile. Evident, au același avantaj, că te apără de soare și de ploi.

Apropos, știați că la origine și umbrelele aveau rolul te a te proteja de Soare? De aia le și zice umbrele, că țineau umbră. Faptul că ne protejăm cu ele de ploaie este o deviație sau o evoluție a lor de-a lungul timpului.

0 comentarii