website stat

Ține cont de asta înainte de a alege un apartament

E probabil visul oricărui român: să aibă o locuință proprie, un apartament sau o garsonieră, loc pe care să îl poată denumi „acasă”. Dacă ai ajuns în momentul în care urmează să îți cumperi un apartament, poți spune că ai ajuns la un punct de cotitură în viață. Decizia pe care o vei lua îți va influența traiul pe viitor, așadar trebuie să te asiguri că reușești să cântărești fiecare aspect până în cele mai mici detalii.

compari-imobiliare

Te-ai putea trezi cu entuziasmul la pământ, mai ales când vei vedea numărul uriaș de anunțuri cu apartamente de vanzare in Cluj, apartamente de vânzare în București sau oricare alt oraș al țării. Cum faci ca să alegi corect?

Îți ofer în rândurile ce urmează câteva recomandări care să te ajute, care să îți ușureze misiunea de a găsi cel mai potrivit apartament pentru tine.

1. Stabilește-ți o listă de priorități

Ce contează cel mai mult pentru tine? Dotările, confortul, locul de parcare oferit la pachet cu apartamentul? Sau poate este vorba de distanța până la locul de muncă, până la instituțiile publice, centrele comerciale și alte puncte de interes? Poate că vrei să locuiești într-o zonă mai liniștită, ori poate că vrei să fii tot timpul „conectat” la agitația urbană.

Fă-ți o listă de priorități și stabilește-ți foarte bine dorințele înainte de a alege din gama de apartamente de vanzare in Bucuresti, Iași, Cluj, Timișoara, Constanța, Bacău sau oricare alt oraș din țară.

2. Amplasarea este foarte importantă

Zona în care vei ajunge să locuiești după achiziție îți va defini nivelul de confort pe care îl vei resimți. În primul rând, trebuie să verifici dacă există acces facil la centrele de interes: stații ale mijloacelor de transport în comun, proximitate față de centre comerciale și magazine, unități medicale, instituții publice etc.

Mai ține cont de un lucru, mai ales dacă ai oarecare limitări din punct de vedere al bugetului. Apartamentele poziționate central sau ultracentral costă mult mai mult față de cele aflate în zonele mărginașe ale orașului.

3. Concepe o listă de întrebări pentru vânzător

În căutarea apartamentului potrivit, este posibil să intri în contact cu foarte mulți vânzători și să vizitezi foarte multe locații. Pentru a putea ține o evidență a tuturor lucrurilor ce te interesează, concepe-ți o listă de întrebări pentru fiecare vânzător, adapteaz-o în funcție de situațiile particulare întâlnite și notează-ți și răspunsurile primite.

La final, când vei avea de cântărit opțiunile, îți va veni mult mai ușor să iei o decizie.

4. Nu uita de negocieri și clarifică toate detaliile înainte de semnarea contractului

Fii foarte atent la detalii, pentru că poți să mai reduci din preț dacă observi anumite stricăciuni sau lucruri ce necesită îmbunătățiri ulterioare. Spre exemplu, dacă nu există o izolație corespunzătoare mai poți reduce din preț, la fel dacă există defecțiuni la instalația sanitară ori la cea electrică.

Asigură-te că stabilești clar toate aceste aspecte și nu te lăsa dus de val, chiar dacă în primă fază te-a atras foarte mult un anume apartament.

0 comentarii