website stat

Psihoterapia - care este rolul ei si cum te ajuta?

psihoterapie

Din cand in cand suntem coplesiti de problemele vietii, indeosebi atunci cand acestea devin tot mai profunde si par a nu avea nici o cale de rezolvare. O veste cat de cat imbucuratoare o reprezinta faptul ca exista servicii specializate, care ne pot ajuta sa depasim toate aceste momente, intr-o maniera sanatoasa. De obicei este cel mai eficient ajutorul unui psihoterapeut cu studii de specialitate, dar si experienta indelungata. Sunt momente in care ajutorul venit din partea familiei nu mai este suficient. Nu este nicidecum un semn de gravitate faptul ca te decizi sa investesti in astfel de solutii, din contra este dovada ca iti doresti ca toate sa se rezolve.

Oricat de puternici si stapani am fi pe viata noastra, se poate intampla sa avem nevoie de cineva care sa ne insoteasca in calatoria de autocunoastere, care sa ne ghideze in procesul de crestere personala, de vindecare psiho-emotionala. Cine nu si-ar dori o viata mai implinita, mai buna, mai in acord cu sine?

Aflam de la specialistii din spatele site-ului psihart.ro ca scopul ședințelor de terapie este intelegerea de sine și a descoperi in interior puterea necesara pentru a realiza schimbari in bine, pentru a actiona si gandi astfel incat calitatea vietii sa crească.

Este foarte important de inteles insa ca psihoterapia nu reprezinta o rezolvare imediata sau de moment. Aceasta este in fapt un proces indelungat, ce vizeaza indeplinirea unor obiective stabilite de la bun inceput. Este un fel de colaborare intre cel in cauza si terapeut in identificarea celor mai bune solutii pentru dificultățile întâmpinate. Dezvoltarea sanatatii mentale si a starii de bine este dezideratul psihoterapiei.

Cine poate beneficia de psihoterapie si ce situatii o implica?


Vorbim despre utilitatea psihoterapiei in cazuri de tot felul. Nu este necesar ca persoanele in cauza sa aiba anumite tulburari psihice pentru a o solicita. Momentele dificile prin care acestea trec sunt motive suficiente pentru a lua in calcul aceasta optiune. Oricine simte nevoia poate solicita ajutor specializat, in tot acest calcul lasand la o parte orice prejudecata. Nimic nu este mai important decat propria sanatate, cu atat mai putin parerile celor din jur vizavi de aceasta decizie.

Iata care sunt cateva dintre cele mai frecvente motive pentru care sunt solicitate serviciile Centrului Psihologic PsihArt: anxietatea de diverse tipuri, depresia, stresul, socul post-traumatic, tulburarile (de personalitate, alimentare, obsesiv – compulsive, psihosomatice), doliul psihologic, burnout-ul profesional, dificultatile (de adaptare, in relatii), managementul furiei, cresterea increderii in sine sau a stimei, momentele de transformari majore, gestionarea emotiilor.

Cum se desfasoara o sedinta de terapie? In ce mod ar putea fi petrecut timpul respectiv? Pe langa dialogul clasic si diversele tehnici care se bazeaza pe aceasta, poate fi vorba si de metode de lucru ce vizeaza mai multe tipuri de exercitii – teme de lucru in viata personala, fise, art-terapie, tehnici corporale, sugestii hipnotice, tehnici de vizualizare. In functie de caz, specialistul va apela la strategiile cele mai potrivite si eficiente. Mai multe detalii despre tot ce inseamna psihoterapie sunt disponibile pe psihart.ro.

0 comentarii