website stat

Ce este link building-ul

Suntem din nou la capitolul SEO, iar în articolul de față o să vă explic pe scurt ce înseamnă link building și de ce este el nu doar important, ci de-adreptul capital pentru afacerea dvs. Cum domeniul este arid, o să încerc să îl prezint cât mai simplu și "băbește" posibil, așa încât să fie foarte ușor de înțeles de către toată lumea. Pentru informații mai complexe și Strategii Link Building efective, puteți lua legătura cu un expert SEO care să vă ajute (inclusiv practic). Noi aici suntem doar la capitolul teorie de bază.

SEO

În general, SEO se împarte în două capitole mari și late: SEO on-page și SEO off-page. Sunt convins că toți ați auzit despre acestea două, iar dacă nu ați auzit, nu vă faceți probleme, că vă explic acum despre ce e vorba la fiecare. În primul rând, SEO on-page se referă la modul cum este construit efectiv site-ul dvs, adică la informațiile pe care Google le poate extrage din paginile acestui site și la cum sunt prezentate ele. Dacă am presupune analogic că site-ul este o ființă umană, SEO on-page ne-ar arăta cât de corect vorbește limba română și cât de ușor poate fi înțeleasă de ceilalți. Concret, informațiile afișate pe site pentru cititori trebuie să respecte anumite reguli, care să le facă lizibile și pentru motoarele de căutare. Există și alte elemente de care se ține cont. De exemplu, dacă un magazin de haine are atașat un blog pe care se publică articole despre modă sau tendințe vestimentare, look-ul anumitor vedete etc, Google va încadra mai bine acel magazin pe nișa hainelor și îi va acorda un bonus la căutările de haine.

Evident, asta a făcut ca multă lume să abuzeze de astfel de metode, iar Google a început să penalizeze abuzurile și să acorde o greutate mult mai mare metodelor de SEO off-page. Iar aceste metode se pot rezuma, simplu spus, la linkurile externe. SEO off-page echivalează cu o campanie de link building. Cu cât există mai multe linkuri de pe alte site-uri spre site-ul dvs, cu atât Google o să vă urce în rezultatele căutărilor. Într-un fel, se poate spune că SEO on-page reprezintă ce spui tu despre tine însuți în timp ce SEO off-page reprezintă ce spun alții despre tine. Iar Google e mult mai atent la ce spun alții despre tine, pentru că de lăudat, toți ne lăudăm cât e ziua de largă. Tocmai de aceea, orice campanie SEO de succes trebuie centrată în jurul unei strategii de link building inteligente.

Așadar, pe scurt, link building-ul înseamnă să obții linkuri de la alții spre tine. Dar nu orice fel de linkuri. Un link de pe un site cu o autoritate mare e mult mai valoros decât un link de pe un site mediocru. Adică, nu-i totuna că te vorbește de bine directorul școlii sau femeia de serviciu. Apoi, contează și cum obții aceste linkuri, că dacă sunt prea multe și apărute peste noapte vor da de bănuit. Contează cuvintele cheie pe care sunt ele puse și nișa site-urilor care îți dau link. Tocmai de aceea, campaniile de link building cad în sarcina unui Consultant SEO cu experienta, care va știi să le implementeze de așa natură încât să nu pară artificiale. Pentru că, dacă e să fim cinstiți, Google penalizează cumpărarea de linkuri. V-ați putea întreba de ce. Poate are ceva de-a face cu faptul că Google vrea să cumpărați reclamă de la el, nu să aveți succes pe cont propriu.

În concluzie, campaniile de link building sunt sarea și piperul metodelor SEO, fără ele nu se poate. Cu toate acestea, ele îți pot aduce și penalizări, adică te pot face să cazi mai jos decât erai înainte să te apuci de SEO. Tocmai de aceea, este esențial să apelezi la ajutorul unor profesioniști în formularea și implementarea strategiei de link building.

0 comentarii