website stat

Țara cu cele 1000 de insule

Este, firește, Grecia. De fapt, Grecia deține circa 1400 de insule, dar numai 227 sunt locuite. Chiar și așa, ți-ar trebui o viață de om pentru a le vizita pe toate. Iar cei mai mulți dintre noi, românii, n-am văzut până acum niciuna, decât în pozele unor agenții de turism. Nu-i păcat că trece viața pe lângă noi și ne-o irosim pe aceleași plaiuri mioritice, fără să vedem, măcar o dată, cum arată lumea privită din mijlocul apelor, sau de pe vârful celui mai înalt munte de pe glob? Cam pe aici se derulau gândurile mele când am intrat pe pagina cu aceste vacanțe ieftine în Rhodos, oferite cu generozitate de agenția de turism Colibri Tour. Sau ar trebui să-i spunem oare Rodos? Dar mai întâi, câteva cuvinte despre firmă.

vacanta la Rodos

Avându-și sediul nu departe de inima țării, în Sebeș, pe Lancrăm, strada Nouă, nr. 143, SC Colibri Tour SRL mai are două puncte de lucru în Alba Iulia și unul în Blaj. Informațiile le-am aflat chiar din subsolul site-ului, care este foarte bine organizat, și unde veți găsi numere de telefon pentru contactul cu publicul și numerele lor de licență, brevet al turismului și poliță de asigurare. Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să intru pe pagina lor de Facebook, iar acolo nu m-am uitat la faptul că 2000 de fani și un rating de 4,8 (aceste lucruri se pot cumpăra foarte ușor astăzi), ci la faptul că Facebook mi-a spus că răspund de regulă în câteva minute când îi întrebi ceva. De ce sunt aceste lucruri de mai sus importante? Pentru că astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să fim atenți atunci când ne cumpărăm biletul spre o destinație turistică, deoarece au existat destule cazuri, chiar recente, în care firme și agenții de turism cotate ca serioase au intrat în faliment, lăsându-i pe clienții care apucaseră să-și cumpere bilete ce nu erau încă scadente cu buzele umflate.

Prima impresie fiind pozitivă și având certitudinea unei firme cu sediu real, nu fantomatice sau dubioase, ne putem apoi lăsa purtați pe tărâmul unde visele se împletesc cu susurul lin al apelor și temperaturile calde de vară, sau al aerului curat de munte, fiecare în funcție de preferințe. Pentru mine, după cum v-am zis, e marea, cu cele o mie de insule și insulițe grecești. Sunt și aproape de noi, iar peisajul feeric este completat de o istorie și cultură care, practic, ține pe umeri întreaga Europă, încă de pe vremea filosofilor și matematicienilor greci antici, pe care-i învățăm la școală. Astfel că te trezești, în scurt timp, bătând la poarta acestei agenții, poartă fizică sau virtuală, că biletele se pot comanda online, de pe net, pentru a-ți alege în avans destinația în care îți vei petrece vacanța sau concediul. Cu cât o alegi mai din timp, cu atât e mai ieftin, iar pentru Rhodos prețurile încep de la 238 de euro. Frumos, nu?

Ce poți vizita, odată ce ți-au luat biletul și ai ajuns cu bine, servit cu profesionalism de agenția de turism aleasă, pe cea mai mare și mai estică insulă din Arhipelagul Dodecanez? Destule. Centrul principal de atracție îl constituie chiar capitala insulei, cu același nume, aflată la capătul său nordic. Avem acolo un port, în care veți găsi flote întregi de iahturi și vase (cutere) pescărești, la sud de care se află cartierul vechi al orașului, pavat de ziduri de apărare ale căror porți impunătoare stau și astăzi de veghe împotriva vizitatorilor nepoftiți. Rhodos e un oraș cu o istorie veche, datează încă din antichitate, motiv pentru care îl regăsim în paginile mitologiei grecești (ați auzit de colosul din Rhodos?), așa că veți găsi multe vestigii, ruine sau zone cu valoare arheologică, pe care le puteți vizita și admira. În plus, fiind oraș grecesc, veți vedea case de un alb strălucitor, care, împreună cu imaginile contrastante ale cerului sau plajelor terasate, formează unele dintre cele mai uimitoare peisaje din Europa. Așa că să nu uitați să vă luați cu voi aparatul de fotografiat! Iar dacă vă săturați de aglomerația centrală, puteți "migra" mai spre sud, unde există sate liniștite și plaje întinse, care te îmbie la odihnă. Pentru că, bineînțeles, fiind vorba de o insulă, probabil că doriți să faceți plajă, iar despre asta n-am spus niciun cuvânt.

Dar poate că voi spune cu alte ocazii. Deocamdată, se face seară și e momentul unor activități cotidiene care mă scot din reveria mea pe tema vacanței din Rhodos. Poate cu o altă ocazie o să-mi descrieți și voi vacanțele proprii, reale sau imaginare, și unde ați mai vrea să mergeți. Până atunci, remarc în treacăt că siteul colibritour.ro este foarte bine organizat și ușor de navigat, lucru rar în rândul agențiilor pe care le-am vizitat până acum.

0 comentarii