website stat

Despre meditatie si rolul ei - afla cum te poate ajuta in viata de zi cu zi

Mediatia este o practica atat de accesibila tuturor si atat de complexa in egala masura. Este cunoscuta drept metoda eficienta de a reduce stresul zilnic, cu beneficii pentru intreg organismul: sporeste increderea de sine, aduce o stare de calm, promoveza starea de bine si de fericire.

mediteaza-ghid-pas-cu-pas

Sa practici meditatia te poate ajuta in concret si sa iei decizii mai bune. Cand toata agitatia si presiunea din jurul tau sunt elemente care te incarca inutil tot ce iti doresti este sa te detasezi, sa ai un moment de respiro. La propriu, aceasta este si definitia pentru meditatie.

Iata si cum poti sa faci asta in mod eficient, in fiecare zi si de fiecare data cand simti nevoia de a te reechilibra:

  • Opreste orice forma de distragere, telefon, muzica, gaseste-ti locul la propriu si la figurat si gandeste-te doar la tine, la starea pe care o ai si la starea de bine pe care doresti sa o regasesti.
  • Mintea ta o va lua razna, asta este senzatia. In acele momente de liniste si de lipsa de alte activitati parca iti “asculti” mintea mai mult ca oricand. Te vei gandi la tine, la cei din jur, la diverse lucruri. Nimic anormal.
  • Concentreaza-te pe respiratie, pe inhalare si expirare. Aceste simple miscari repetate te ajuta sa te oxigenezi mai bine. Ba chiar este dovedit faptul ca astfel de exercitii de respiratie iti redau o stare energica cand permiti unui nivel mai mare de oxigen sa fie inspirat. Pur si simplu fii acolo, fii concentrat pe prezent, pe modul in care pieptul tau inghite aerul.
  • Un exercitiu amplu de concentrare implica un soi de scanare personala. Atinge scalpul, analizeaza pielea, denota detalii pe care nu le stii despre tine.
  • Incearca diverse metode, pana vei gasi si ce ti se potriveste. Tehnicile de meditatie sunt diverse si nu putem spune ca toata lumea reuseste sa le practice. Poti incerca Big Shakti, o serie de tehnici pentru diverse scopuri – relaxare, recladire de energie, calmare si regasirea spriritualitatii - sau prana, sunt anumite tehnici de respirat pentru a balansa energia interioara, pentru vitalitate si circulatie imbunatatita.
  • Aparte de ceea ce tehnic poti face, meditatia are ca scop regasirea sinelui si o relatie armonioasa cu acesta. Desigur, pare absurd si greoi ca si concept, astfel ca acest punct este mai bine inteles de catre cei care au deja experienta.

La finalul celor cateva clipe pe care ti le acorzi in acest sens, zambeste si multumeste pentru timpul si privilegiul de a fi facut acest exercitiu.

Poate parea destul de simplu, insa meditatia in sine implica efort de concentrare printre altele. Te ajuta sa te canalizezi cu atentie cu tot pe ceea ce trebuie. Este un exercitiu ideal ce aduce avantaje aplicate la orice nivel. Te cunosti mai bine, iti gasesti pacea aceea din interior si iti asculti mai bine vocea sau instinctul. Poate ca din cand in cand este bine sa te “inchizi” in tine si sa iti echilibrezi starea, temerile, sa iti pui gandurile in ordine cum frecvent se spune.

0 comentarii