website stat

Cum pot evita românii “ţepele” creditelor nebancare neperformante?

Graţie condiţiilor extrem de avantajoase oferite de către împrumuturile nebancare, din ce în ce mai multe companii s-au lansat pe piaţa de credite nebancare din România. De la începutul anului 2017 s-au înfiinţat încă 11 instituţii de tip IFN, ceea ce înseamnă că piaţa românească este destul de atractivă pentru aceste tipuri de împrumuturi.

BNR reglementează în mod activ piaţa nebancară, mai ales în ultima perioadă, ca urmare a apariţiei unor oferte de creditare destul de împovărătoare pentru debitori. Cu toate că peste 86% dintre români consideră împrumuturile rapide ca fiind foarte utile, conform experţilor în finanţe de la Monily, trebuie făcută o delimitare clară între companiile nebancare serioase şi cele puse pe ţepuit.

Cum să alegi o companie de credite nebancare serioasă?


Este foarte important că atunci când alegi o companie nebancară să ştii că te poţi baza pe serviciile oferite de aceasta, că vei beneficia de cele mai sigure condiţii de derulare a contractului şi că nu o să se depăşească limitele de confort financiar. O astfel de companie trebuie să fie reglementată în mod legal de către BNR şi să le ofere solicitanţilor transparenţă totală (afişarea în mod vizibil a tuturor costurilor creditului rapid, fără să existe costuri ascunse şi condiţiile stabilite la începutul contractului să nu se modifice ulterior, etc.). Experţii internaţionali Monily subliniază importanţa deosebită a alegerii unei companii de creditare corespunzătoare (dincolo de vehicularea unor “promoţii”, “reclame agresive”, etc.).

tepe financiare

Cum să-ţi maximizezi şansele de obţinere a unui credit nebancar avantajos?


Alegerea unui serviciu profesionist de comparaţii oferte de creditare, care selectează şi testează toate companiile înainte de a le promova, reprezintă cea mai utilă modalitate de a beneficia de o ofertă de împrumut corectă. Rolul unui serviciu de triere a ofertelor de creditate rapidă este de a genera cele mai avantajoase împrumuturi rapide, care să se adreseze unei game variate de tipuri de venituri şi client, oferindu-le tuturor celor care aplică o şansă de a obţine bani împrumut.

Maximizarea şanselor de obţinere a împrumutului începe din momentul în care ai ales un astfel de serviciu. Acesta îţi va prezenta mai multe oferte de împrumuturi rapide online, fiecare dintre ele având afişate toate condiţiile de creditare, asigurându-se o transparenţă totală, astfel încât oamenii să ştie exact suma pe care o au de returnat. Valoarea DAE trebuie să fie cât mai scăzută, astfel încât (cu toate că este bineştiut faptul că pentru împrumuturile rapide se percepe o dobândă foarte crescută) nivelul dobânzii totale să fie acceptabil.

Termenul de rambursare trebuie să fie cât mai extins (deşi, în majoritate cazurilor, nivelul maxim este de 30-45 de zile, în anumite cazuri există şi termene de rambursare de până la 60 de zile). Nu trebuie uitat faptul că multe dintre companiile de creditare rapidă online impun anumite limite de creditare (împrumuturile sunt stabilite pe praguri), iar ofertele avantajoase îţi permit să împrumuţi mai mulţi bani de prima dată (de asemenea, avantajoase sunt şi ofertele cu dobândă de 0% pentru primul împrumut rapid). Lucrează cu cei mai buni ofertanţi de credite rapide online pentru a beneficia de cele mai bune condiţii de creditare!

0 comentarii