website stat

Agenții imobiliari sunt degeaba

Titlul articolului este unul radical, dar în rândurile următoare o să explic exact de ce, în opinia mea, vremea agenților imobiliari clasici a cam apus și care sunt cele mai bune metode de a găsi case ieftine de închiriat. Ca exemplu concret, o să vă arăt de ce, dacă locuiți în capitală, soluția unor case de închiriat Bucuresti pe Magazinuldecase.ro este de departe preferabilă unei apelării la o agenție imobiliară clasică, și cum o puteți folosi.

inchiriere de case

Modelul agențiilor imobiliare este unul simplu. Să zicem că vă interesează niște case de închiriat în București. Mergeți la o astfel de agenție și ea vă oferă o listă de opțiuni, nu înainte de a semna un contract. Contractul vă obligă la a cumpăra casele pe care le vedeți la ei numai prin intermediul acestei agenții. Pentru că, și aici e elementul cheie, agenția percepe un comision. Și, fiind vorba de case sau vile de închiriat în București, acest comision se va traduce în bani deloc puțini. Bani pe care îi veți suporta atât voi, cei care cumpărați sau închiriați o astfel de casă, cât și proprietarul. Așa stau lucrurile, sau cel puțin așa stăteau în trecut.

Bun venit în 2017! La ora actuală, internetul a deschis deja o mulțime de noi oportunități în toate domeniile, iar închirierea de case sau apartamente nu face excepție. Cauți niște case ieftine de închiriat? Poate case la curte de închiriat, sau vile în București? Eși proprietarul uneia și vrei să o vinzi sau închiriezi? De ce să apelezi la agenții, când poți folosi direct internetul ca intermediar? Tu, ca proprietar, urci pozele pe net, clientul le vede și te caută. Simplu și rapid, fără alți intermediari! Dispar agențiile, dispar comisioanele babane, dispar samsarii, care fac existența unei oferte ieftine imposibilă!

Bineînțeles, se pune întrebarea unde postezi și găsești astfel de anunțuri, că pe peretele tău de Facebook nu le vor vedea decât prietenii, așa că au apărut site-uri specializate pe inchirierea de case în București și celelalte orașe ale țării, cum este magazinuldecase.ro. Practic, site-uri de anunțuri imobiliare, care preiau și automatizează sarcinile agențiilor clasice. Da, plătești o mică sumă pentru a urca un anunț pe magazinuldecase.ro sau pentru a-l actualiza, la o lună după postare. Dar înțeleg că este o sumă ridicolă, undeva la 5 euro, comparativ cu banii pe care îi plătești unui intermediar. Iar anunțul tău apare instantaneu. Nu mai ai nevoie să de duci la sediul agenției, să vină ei la tine, urci pe site direct pozele dorite și aștepți telefoanele și cumpărătorii.

Care cumpărători probabil vor fi și ei mai interesați de un astfel de site, unde pot găsi și oferte ieftine, decât de o agenție, care va uniformiza ofertele la prețul pieței, băgându-și banii în buzunar. Cum făceau, mă rog, anii trecuți. Că eu unul nu le văd un viitor prea strălucit. Cum ziceam în titlu, nu cred că mai au un rol important în 2017.

0 comentarii