website stat

Să studiem studiourile de videochat

Articolul pe care vi-l supun atenției în continuare și care s-ar putea intitula totul despre videochat, publicat în paginile unui site de profil din București, Glamour Studio, ar putea să fie dat ca lectură obligatorie la cursurile de jurnalism și copywriting. De ce? Pentru că este foarte bine scris. Vă invit să-l parcurgem pe scurt împreună.

cameră videochat

Textul începe cu precizarea că deși când vine vorba despre videochat părerile sunt împărțite, domeniul fiind evident controversat, prea puțini sunt cei care știu ce se întâmplă cu adevărat într-un astfel de studio. Această introducere are calitatea de a capta atenția cititorului (sau cititoarei), indiferent pe ce poziții se situează ea față de tema videochatului erotic. După care, atenția fiind captată, se trece la explicații.

Ce înseamnă, de fapt, videochatul? ni se spune în continuare. Literalmente, orice conversație (chat) video la distanță, prin intermediul internetului. Acesta nu trebuie neapărat să implice nuditate, iar practicanta nu este obligată niciodată să facă lucruri pe care nu le dorește. Mai mult, jobul este perfect legal. Și cu asta ni se risipesc eventualele temeri legate de angajarea într-un domeniu dubios, nereglementat legal, care ne poate aduce în ipostaza de a comite ilegalități și de a ne prostitua.

Faptul că videochatul nu este prostituție se subliniază și mai mult în rândurile următoare. Și nu putem decât accepta explicația lor, de vreme ce, în fond, o fată care lucrează chiar la videochat erotic nu are un contact fizic, real cu interlocutorul, totul limitându-se la niște imagini și conversații online iar restul petrecându-se, eventual, în imaginația acestui interlocutor necunoscut. Așadar, dacă te angajezi la un studio de videochat nu practici prostituția, nu îți calci peste demnitate și ai un job legal.

Care mai este și desfășurat în condiții excelente de muncă:

Cine își imaginează că în videochat se lucrează în birouri lipicioase, cu mirosuri bizare și în costumații ieftine... poate nu greșește în totalitate, însa la Glamour Studio videochat-ul se face într-un mediu plăcut, plin de energii pozitive, cu decoruri de lux și cu echipamente de calitate.

Aici putem admira calitățile copywriterului din spatele acestui text, care ne sugerează ideea că, în timp ce în alte studiouri e posibil să întâlnești condiții precare, mediul de lucru de la Glamour este unul frumos, modern și reconfortant. Lucruri pe care, de altfel, le și confirmă galeria de imagini de pe site, dacă îți vine curiozitatea să o verifici.

Dar ce vor zice cunoscuții tăi, aflând că practici așa ceva? Nici o probemă, Glamour Studio respectă confidențialitatea angajatelor, iar camerele web la care lucrează acestea nu pot fi accesate, ni se spune în același articol, din România. Pe lângă toate acestea, experiența nu este necesară, deoarece firma organizează constant traininguri și activități de pregătire pentru noile modele. Nu ai nevoie de pregătire, nu ai nevoie de diplome universitare și chiar ești ajutată să-ți găsești o locuință, dacă vii din provincie.

În ultima parte ni se vorbește despre bani. Aflăm că mitul câștigurilor fabuloase este... adevărat! :) Și că din postura de angajată al acestui studio de videochat București poți beneficia de diverse bonusuri motivante, de exemplu sub forma unor premii, excursii sau vacanțe, și că poți lucra cu o jumătate de normă sau cu un program oarecum flexibil, dacă de exemplu ești studentă.

După cum vă ziceam, articolul este foarte bine scris. Îl ia pe cititor de pe un tărâm al incertitudinilor și preconcepțiilor și îl seduce treptat cu avantajele acestui job. Eu aici nu am evidențiat decât câteva elemente, dar dacă îl citiți cap-coadă (se parcurge ușor) cu un simț critic, veți remarca și voi calitatea scriiturii. Evident, articolul se află în paginile Glamour Studio și promovează serviciile acestui studio, dar este peste nivelul textelor din majoritatea jurnalelor de presă românești.

Bineînțeles, o firmă care a sponsorizat Aw Summit, care a participat ca invitată VIP la Live Jasmin și care e generoasă cu angajatele își permite și să plătească un copywriter bun pentru articolele de pe site. Nici nu știu dacă e de bine sau de rău, că au ajuns studiourile de videochat să bată la salarii și condiții de muncă firmele din alte domenii și la calitatea textelor articolele scrise de jurnaliști vechi.

1 comentarii

Corina la 18.12.2017, 13:17

Interesanta metoda ta de a discuta despre videochat, este normal ca studiourile sa-si scoata in evidenta avantajele pe care le au.