website stat

Sucul de fructe - o necesitate pentru organism

Dacă ne gândim puțin la modul în care ne hrănim, dacă analizăm cu minuțiozitate alimentația noastră preponderentă vom descoperi fără îndoială că ea se compune în mare parte din alimente fierte, prăjite sau coapte. Prelucrarea alimentelor la căldură puternică sau la foc este necesară pentru a le înmuia, pentru a le face comestibile, dar acest procedeu elimină totodată o mare parte din compușii activi, nutrienții și vitaminele prezente în aceste alimente. În același timp, există o metodă mult mai simplă de a ne prepara un mic dejun îndestulător și delicios fără a altera termic vreun aliment.

suc de morcovi

Bun venit în lumea organică și naturală a sucurilor de fructe! Specialiștii ne învață că principala masă a zilei ar trebui să fie cea de dimineață, care să ne procure aportul necesar de energie pentru activitatea din întreaga zi. Totuși, foarte mulți oameni nu obișnuiesc să mănânce dimineața. Iată o alternativă simplă și eficientă pentru ei: un mic dejun compus dintr-un suc de fructe cu câțiva biscuiți sau cu orice alt aliment solid potrivit, dacă dorim, ori pur și simplu sucul de fructe sorbit fără altceva. Evident, un astfel de meniu va fi tolerat de fiecare, nefiind asimilat de mintea noastră cu o masă adevărată, însă, paradoxal, ne va asigura o cantitate considerabilă de vitamine și energie pentru a ne începe ziua. Asta cu o singură condiție: sucul trebuie să fie natural!

Și de unde ai putea cumpăra un suc mai natural decât cel preparat de tine însuți în bucătărie, în câteva minute, prin stoarcerea unor fructe proaspete și zemoase? Da, pentru asta îți va fi necesar un storcător de fructe. Ca de exemplu, un storcător de fructe gorenje, cu un recipient de colectare a pulpei de 2 litri și sisteme de siguranță și anti-alunecare. Acesta poate stoarce atât fructele simple cât și anumite legume, tu obținând astfel o combinație de sucuri esențiale care te pot vitaliza fără a-ți crea senzația se somn pe care adeseori o ai după consumarea unui dejun greu și copios. În plus, faptul că poți amesteca diverse fructe cu legume deschide posibilitatea unor inedite experimentări și te asigură că vei putea găsi combinația pefectă care să fie pe placul tău, fie că preferi gustul dulce, dulce-acrișor sau ușor amărui.

Un storcător de fructe costă cam 200-300 de lei, în funcție de marcă și model, iar această sumă reprezintă singura investiție pe care va trebui să o faci în direcția schimbării regimului tău alimentar, asta excluzând fructele și legumele cumpărate pe parcurs, desigur. Dar este o investiție minoră și care îți aduce chiar un profit financiar pe viitor, în sensul că dai o singură dată banii pe storcătorul de fructe, după care îți prepari sucul de fiecare dată acasă, economisind astfel banii pe care i-ai da pe un suc din magazin, mai scump decât fructele și mai puțin sănătos. În timp, economisești și eventualii bani pe care i-ai da pe medicamentele sau tratamentele necesare detoxifierii organismului, după ce acesta începe să fie afectat de chimicalele din sucurile comerciale.

Storcătoarele de fructe sunt niște mici minuni ale bucătăriei, destul de ignorate la ora actuală, dar care ar putea să ne schimbe viața în bine și să ne facă mai conștienți de adevărata valoare a hranei naturale, sănătoase, bio, organice și ecologice.

0 comentarii