website stat

Tu știi să torni o șapă?

Din ciclul idei practice și folositoare, astăzi vă voi învața cum să turnați o șapă. A nu se confunda cuvântul șapă cu cuvântul sapă. Primul este un strat de bitum, asfapt etc care se toarnă într-o încăpere sau zonă de construcție. Îl folosim în expresii ca șape, șapă autonivelantă etc. Al doilea este un instrument pentru munca câmpului. E adevărat că nici al doilea nu prea mai este cunoscut în ziua de azi de unii orășeni, de unde și bancul acela cu sapa, dar să revenim la subiect.

turnare șapă

Ziceam de sfaturi practice. Avem pe un site cu idei de amenajări un articol despre cum se toarnă șapa. Pe scurt, se curăță pardoseala de impurități, se amorsează cu o bidinea, se amestecă 6 litri de apă cu un sac de șapă de 25 kg până la formarea unei paste cât mai omogene, fără cocoloașe, se toarnă pe suprafața pe care vrem s-o acoperim și se nivelează cu o gletieră cu zimți, respectiv cu un trafalet având rolul de a elimina bulele de aer care apar în mod normal. După o zi șapa se întărește și putem călca pe ea, respectiv o putem acoperi cu parchet, gresie etc.

Pentru această „complicată” (de fapt simplă) operațiune de construcții, avem nevoie de câteva instrumente. În primul rând o găleată, un trafalet, o bidinea, un mixer sau o bormașină pentru amestecarea materialului de șapă, o gletieră etc. Este util să folosim și un poloboc cu care să ne asigurăm că vom avea o suprafață perfect dreaptă, perfect orizontală și nu înclinată, deși șapa autonivelantă presupun că ne va ajuta în direcția asta. Apoi, vom avea nevoie de materialul în cauză. Putem opta pentru sape emenatwork, pe care le putem comanda online, de pe emenatwork.ro, și le primim acasă prin curierat rapid. Cu mai puțin de 70 de lei avem un sac de 25 kg de șapă autonivelantă de interior, cu uscare și întărire rapidă, adică exact ceea ce ne trebuie.

De ce am dori să turnăm șapă? Din diverse motive. De exemplu, este bine întotdeauna să acoperim golurile și să punem gresia sau parchetul pe o suprafață perfect dreaptă. Anii trecuți, niște vecini aveau - nu mai rețin exact, gândaci sau molii. Foarte mulți gândaci sau molii, care nu știau de unde apar. Până la urmă le-au identificat cuibul sub parchetul din dormitor. Așa că au dat jos parchetul, au curățat bine, au turnat șapă și l-au pus la loc.

Indiferent de motiv, puteți găsi, dacă vă interesează, șape și alte materiale similare chiar și online, iată, la magazine precum Emenatwork.

0 comentarii