website stat

Servicii de rețelistică pentru firme

În articolul de față vreau să fac reclamă. :) Nici măcar nu mă ascund, vă spun direct că în textul următor voi promova serviciile celor de la FixMyPC, mai exact retelistica Fixmypc. Iar textul următor se adresează vouă, celor care aveți firme și depindeți în buna lor funcționare de sistemele de IT instalate, respectiv de calculatoare, pe care le-ați vrea legate într-o rețea. Ei bine, FixMyPC oferă servicii de IT pentru firme, incluzând configurare de rețele. De ce merită să apelați la serviciile lor? Păi citiți mai departe să vedeți.

rețea

În primul rând, dacă aveți peste 5 calculatoare (să zicem), aveți nevoie de o rețea. Posibil să aveți nevoie de rețelistică calculatoare și dacă aveți numai 3 PC-uri. Posibil să aveți 10, și să aveți nevoie de rețele structurate, că există multe tipuri de rețele. În orice caz, dacă aveți un număr oarecare de calculatoare, veți dori să le conectați între ele. Pentru a putea culege pe servere datele de pe calculatoarele secundare, pentru a putea eficientiza procesele pe care le derulați cu ajutorul acestor siteme IT, pentru a vă putea salva automat datele în cloud etc etc etc. Așadar, noțiuni ca rețelistică calculatoare, rețele strucutare, administrare rețea încep să aibă o greutate tot mai mare pentru dvs.

Bun, dar la cine să apelați pentru așa ceva? Păi e simplu: dacă vreți să aveți apă în clădirea firmei, veți apela la un instalator. Nu vă veți lua dvs cizme de cauciuc și mănuși spre a vă băga cu capul în țevi. Dacă aveți nevoie de curent, veți apela la un electrician. Prin urmare, dacă aveți nevoie de niște servicii de IT, veți apela la o firmă de experți, care pot lua calculatoarele voastre și le pot transforma, prin magie, în orice. Care pot implementa orice soluție legată de ele, care vi le pot conecta în rețea, care vă pot face back-up, care vă pot salva datele etc. Bun, dar de ce merită promovată o astfel de firmă?

Întâmplarea face că am un membru din familie care lucrează în sănătate. Acolo, ministerul și-a dat și el seama de importanța rețelisticii, mai ales de când sistemul medicilor de familie operează și predă toate datele în format electronic. Așa că de câțiva ani, medicii de familie au și ei calculatoare, sunt conectați la internet și folosesc o aplicație care îi conectează în rețea și le permite livrarea datelor la centru. Aveți idee cât a costat implementarea acestei aplicații? Vă spun eu, o sumă exorbitantă. De ce? Pentru că s-a făcut din bani publici, din buget. Prin licitație. Și știți cum sunt licitațiile. Firma care a „câștigat” licitația, a implementat un sistem și apoi a plecat.

Iar sistemul funcționează ca o cizmă.

Mai mereu sunt probleme cu conexiunea, mai mereu programul se blochează, de nu poți înregistra rețete, de nu poți opera situații cu orele sau cu zilele. Între timp am înțeles că ministerul a adus o firmă nouă, ca să repare ce se putea repara, tot contra unei sume foarte mari, și acum programul șchioapătă. Nu mai stă pe loc, dar nici nu fuge. Merge cât să nu zici că stă. Cât să-ți scoată fire de păr alb.

Avantajul vostru este că nu organizați licitații. Sau, ca să mă exprim altfel, că interesul firmei este și interesul vostru. Așa că dacă vreți să vă puneți la punct sistemul de calculatoare, pe care sigur vreți, că altfel n-ați fi intrat pe articolul ăsta, dacă vreți să aveți o rețea infinit mai funcțională și rapidă decât au bugetarii, la un preț infinit mai mic decât plătesc ministerele, de la o firmă infinit mai românească decât cele pe care le vedeți azi că fac capul de afiș al ziarelor de scandal, apelați la FixMyPc.

Firmele românești de acest tip merită promovate.

0 comentarii