website stat

Măsuri speciale de protecție împotriva migranților în noaptea de Anul Nou, la Koln

Conform unui articol de pe Agerpres, nemții se pregătesc de Anul Nou luându-și o serie de măsuri de securitate, care să-i protejeze mai ales de eventualele agresiuni și tentative de viol la care i-ar putea supune numărul mare de migranți de pe teritoriul lor.

Germania a fost puternic implicată în relocarea migranților pe teritoriul Europei, prin glasul Angelei Merkel. Astfel, nemții au găzduit un număr însemnat de migranți, circa 900.000. Dar aceștia nu par să se fi adaptat la valorile societății moderne occidentale (și probabil nici n-o vor face degrabă, adaug eu). Așa că cele mai sumbre pronosticuri ale scepticilor s-au adeverit, iar prezența migranților a adus cu sine o serie de conflicte și agresiuni stradale ale acestora, îndreptate mai alea asupra femeilor.

Astfel, în noaptea de Anul Nou din 2015 spre 2016 s-au înregistrat numai în orașul Koln peste 1200 de plângeri pentru furturi sau violuri comise de imigranți asupra localnicilor, mai ales asupra fetelor și femeilor. Și nu de un singur agresor, ci de grupuri de bărbați arabi sau africani. De altfel, tiparul a fost prezent și în alte orașe germane și europene. Dintre aceste 1200 de agresiuni, foarte puține s-au soldat cu condamnări, datorită dificultăților de a-i identifica pe agresori. Situația a creat panică și a devenit un subiect sensibil în societatea germană, statul protejându-i pe migranți parcă mai mult decât pe proprii lui membri.

Anul acesta, primarul din Koln, Henriette Reker, pare decis să asigure un revelion „fericit și pașnic” pentru toată lumea. În acest sens, 1500 de forțe de ordine polițienești, însoțite de agenți ai unor firme de pază private, dispunând de unități mobile și asistate de camere de supraveghere video, vor patrula pe străzile orașului în noapte de Revelion.

Parcă puțin cam exagerat pentru o minoritate de arabi pașnici, care nu vor decât să fie lăsați să trăiască undeva și să-și găsească un loc de muncă, nu-i așa? :)

0 comentarii