website stat

Găzduire.ro a crescut spațiul de stocare la ofertele de web hosting

Cu ocazia împlinirii a 12 de ani de existență, în luna august a anului curent, Găzduire.ro a mărit de 10 ori spațiul de stocare pe care îl acordă clienților săi. Astfel, cel mai ieftin pachet de web hosting de la ei dispune acum de 10 GB spațiu pe server, în loc de 1 GB, cât înțeleg că avea înainte. Costul acestui pachet este de numai 2 euro (de fapt, 1.99 euro, dar pe mine mă aduc la paroxism astfel de prețuri, cu virgulă 99).

conectare la net

Dar spațiul și prețul nu sunt singurele calități ale pachetului. În cuantumul acestei sume mai primești, ca client al lor, 3 domenii (deci poți face 3 site-uri pe 3 domenii diferite în același preț), subdomenii nelimitate (deci poți face oricâte site-uri noi pe subdomenii, fără să plătești în plus), trafic nelimitat, 30 de baze SQL (prea multe), 100 de adrese de mail (vei folosi probabil numai una), 512 MB RAM, 128 MB limită memorie la PHP, limită a fișierelor transferabile de 2 MB, maxim 30 de conexiuni concurente. Da, v-am zis multe detalii tehnice, care se pot rezuma prin aceea că pachetul arată foarte bine. În plus, deși serverul are uptime ridicat, ai back-up extern zilnic (în caz că strici ceva la site, sau îți cade), și, chiar și la acest pachet, IP dedicat.

Pachetul următor, de 4 euro lunar, are 20 de GB spațiu în loc de 2 GB și așa mai departe. Îmi place faptul că toate pachetele, deși sunt de tip shared, adică cu resurse partajate între mai mulți utilizatori, beneficiază de IP separat, ceea ce îți pune site-ul la adăpost de influența nefastă a unor spammeri care ar avea și ei găzduite site-urile pe același IP. Adică, exact așa cum, dacă locuiești în același bloc cu câțiva golani și infractori, unii oameni care nu te cunosc vor avea o reticență în a face afaceri cu tine, gândindu-se că poate și tu ești la fel, Google te poate privi cu suspiciune dacă ai site-ul găzduit pe același IP cu alte site-uri care fac spam. De aceea, IP-ul separat este un atu foarte frumos.

Cât despre găzduire.ro, în caz că nu ați auzit de ei, în afară de faptul că sunt vechi pe piața de hosting web (iată, în august au împlinit 12 anișori), sunt și mari. Ei găzduiesc, de exemplu, okazii.ro, trafic.ro, librabank.ro, myjob.ro. Deci sunt o firmă pe care te poți baza, neexpunându-te la riscul ca peste un an să-și închidă prăvălia și să te lase cu ochii în soare. Au și pagină de Facebook, dispun de departamente diferite pentru oferte, suport tehnic, reclamații, facturare, au sediul fizic și datele firmei listate pe site.

La sfârșit de 2016 și început de 2017, un an în care deja lumea activează atât de mult pe net, încât de Black Friday magazinele online au probleme în a-și menține site-urile în picioare, ce altceva vă pot dori tuturor celor care sunteți tineri, cu spirit de inițiativă și cu simț practic, dacă nu deschiderea unei afaceri online? Afacere care, spre deosebire de un magazin offline, vă poate costa începând de la 2 euro lunar.

0 comentarii