website stat

Cum îți protejezi mașina de hoți?

După nume, te-ai aștepta ca Led24.ro să vândă leduri. (Pentru cei care nu știu, ledurile sunt becuri sau surse de iluminat bazate pe cea mai nouă tehnologie din domeniu, și care consumă foarte puțină energie, având totodată numeroase alte avantaje.) Ceea ce este adevărat, dar numai parțial: magazinul vinde leduri pentru locuințe, dar și pentru mașini, alături de alte accesorii auto și electronice. Printre ele, și alarme auto. Legat de asta, vreau să vă pun următoarea întrebare: cum vă protejați mașina de hoți?

prototip mercedes

Un unchi de-al meu, revenit în România la scurt timp după revoluție, mi-a arătat atunci (eu eram copil pe vremea aia) un fel de baston cu cheie, cu care lega volanul de accelerație. Ingenios, deși asta n-ar fi oprit pe nimeni să-l taie cu o sculă serioasă (mă gândesc la un flex) sau să spargă geamul și să fure ceva de prin mașină. Poate că de bază sunt alarmele auto. Dar nu neapărat alarme auto ieftine, ci alarme auto cât mai bune. Însă îmi aduc aminte de o chestie practicată acum câțiva ani prin capitală: omul se dădea jos din mașină, închidea portiera, apăsa butonul telecomenzii de la alarmă după care intra liniștit în casă. Numai că în apropierea lui erau niște hoți înarmați cu un aparat de bruiaj, care făcea ca apăsarea pe acel buton de telecomandă să fie fără efect și deci mașina să rămână deschisă. Ingenioasă treabă, numai că îți puteai da seama de ea prin faptul că nu auzeai confirmarea sonoră că s-a pornit alarma la mașină.

Dacă dai o căutare după alarmă auto preț pe Google, vei găsi fără îndoială o mulțime de rezultate de la ieftin la scump. Totuși, care modele conțin lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie și cum alegi soluția optimă pentru tine? O idee este să cauți pe net un ghid despre cum să alegi o alarmă auto. O alta, să întrebi pe forumuri, pe bloguri sau pe grupuri Facebook cu oameni pasionați de domeniul auto.

Pe Led24, cea mai scumpă alarmă auto costă 210 lei. Mă rog, 209,99, dacă preferați. Și se laudă cu următoarele: armare (inclusiv silențioasă), dezarmare, protecție perimetrală, senzori de șoc/vibrații, închidere centralizată, deschiderea portabajului de la distanță, rearmare automată, blocare portiere, imobilizator, dezarmare de urgență și mă opresc că mă doare mâna. Pe de altă parte, o alarmă auto de 115 lei, tot de pe Led24, are și ea sirenă, închidere centralizată, inclusiv de la distanță, și a portbagajului, rezistență la umiditate, auto-învățare etc. Deci, cum o alegi pe cea potrivită?

Voi ce alarme folosiți la mașina din dotare și cât bani ați dat pe ele?

0 comentarii