website stat

Site-ul Digi24 și-a schimbat înfățișarea

Site-ul de știri Digi24, deținut de RCS & RDS, funcționa deja în variantă beta cu o nouă temă. Trecerea definitivă s-a făcut zilele trecute. Am aflat de ea printr-un SMS, primit acum 3 zile pe telefonul meu Digi, în care se spunea:

Design simplu. Structură clară. Opinii. Analize. Intră pe www.digi24.ro.

Spre deosebire de alți bloggeri, mie îmi place noul design. E mai simplu, mai clar, mai ușor de navigat. E adevărat, nu îmi place nici mie funcția de scroll infinit: când derulezi în jos și crezi că ai ajuns la capătul paginii, se încarcă și se deschide un nou articol, sub cel pe care l-ai citit. Pentru că hai să ținem utilizatorul pe site cât mai mult! Este o prostie din punctul meu de vedere, atât la bloguri cât și la ziarele online. Dar trebuie să recunoaștem că atunci când ești pe pagina unui articol nu se încarcă atât de mulți biți ca atunci când ești pe pagina principală. Iar pe homepage nu există scroll infinit.

breaking news digi24

Nu subscriu nici la ideea că știrile de pe homepage ar fi alandala. După cum se vede în această captură de ecran, pe care am făcut-o mai devreme, avem așa:

  • O bandă mică, cu o alertă, sus de tot
  • O știre Breaking News cu Victor Ponta, mare, furând prim-planul
  • O rubrică cu opinii și recomandările redacției
  • O bară ce se poate derula orizontal, cu ultimele știri
  • Un compartiment cu subiecte importante, grupate pe trei coloane
  • Mai multe rubrici cu știri grupate pe categorii

Eu zic că e destul de ok. În plus, dacă dezactivez extensia de blocare a reclamelor, pagina nu se schimbă cu mult față de cea din imagine. Practic, vreo două sau trei zone cu reclame, ceea ce face ca site-ul să fie extrem de accesibil.

Dar cel mai mult îmi place cum arată pagina unui articol. Fonturile mari, butoanele de share din stânga nu se suprapun peste text, câteva articole recomandate discret în dreapta, topologie aerisită, design care pune în lumină conținutul. Au dispărut și săgețile laterale care mă disperau înainte. O bară orizontală subtilă și frumoasă îți indică progresia în citirea textului. Comparativ cu vechea temă, eu zic că arată chiar mișto. E și rapidă. Poate trebuie puțin timp să te obișnuiești cu ea, atât.

0 comentarii