website stat

Nichiduță și universul copiilor

Cândva, demult, am fost de două ori la Slănic Moldova și o dată la Slănic Prahova. Eram copil, eram mic și făceam des bronșită astmatiformă. Am fost deci în trei ani, consecutiv, la mină de sare, ocazie cu care problemele mele pulmonare au dispărut complet. Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc aici, ci despre niște jucării. Pentru că, în prima mea vizită la acele stațiuni, am fost încântat să observ o mașinuță mică, pentru copii, în care puteam intra numai-bine, adică încăpeam perfect, și cu care m-aș fi putut da pe străzile de acolo!

motocicletă electrică

De fapt, erau două astfel de mașinuțe, în fața unei clădiri centrale, nu mai rețin ce o fi fost, primărie sau ceva din asta, casă culturală. Două mașinuțe și ceva fix în mijloc, o statuetă poate, vedeți cum rețin exact lucrul care m-a interesat atunci? Mașinuțele îmi sunt vii în minte dar ce era pe lângă ele, nu. Oamenii treceau pe acolo, le admirau și plecau mai departe. Copiii poposeau ceva mai mult. Imaginați-vă dezamăgirea mea când mi-au spus părinții că nu pot urca în ea, că e acolo doar pentru decor, doar ca ornament, să arate frumos! Până și acum mai țin minte acest episod.

Pentru că da, orice s-ar zice, bărbatul se trezește la vârsta adultă dar în fiecare băiețel se află deja acel imbold specific masculin, la fel cum în fiecare sâmbure se află, în miniatură, întregul copac. Gândiți-vă că, la fel cum fetițele voastre se joacă încă de mici cu păpuși, își imaginează că au la rândul lor copii și că le pregătesc masa, activități ce le vor caracteriza ulterior viața de adult, băiețeii voștri se joacă de mici cu abțibilduri cu mașini, le colecționează, fac schimb între ei, sau se joacă cu mașinuțe mici, de încap în pumn. Dacă sunt electrice, cu baterie și telecomandă, atunci au impresia că l-au prins pe Dumnezeu de un picior! În aceste condiții, cum ar fi să le oferiți cadou o mașină reală, adaptată dimensiunilor lor, pe care s-o poată conduce prin fața blocului?

Vă spun eu cum ar fi: super! Cu condiția să aveți de unde s-o cumpărați. Și iată că astăzi aveți această posibilitate. Ca să vă convingeți, vă invit să vizitați pagina cu masinute electrice sub brand propriu nichiduta.ro, unde puteți alege dintr-o mulțime de astfel de exponate, pe trei sau patru roți, cu prețuri începând de la 280 de lei. Internetul a schimbat, în mod cert, viața noastră în bine: pentru că dacă pe vremea copilăriei mele, în orășelul nostru de provincie nu rețin să fi văzut astfel de jucării la librării sau magazine, astăzi oricine le poate comanda, din orice colț al țării, și le primește în maxim câteva zile acasă, prin curierat rapid, la un preț de transport nesemnificativ.

Oare cum ar fi arătat copilăria mea dacă m-aș fi născut acum câțiva ani?

0 comentarii