website stat

Ce este hipotensiunea?

În rândurile de mai jos voi explica pe scurt ce este hipotensiunea, care sunt câteva semne ale ei (sursă de documentare: simptome tensiunea mică) și ce trebuie să facem dacă constatăm că avem astfel de probleme. De la început menționez că nu sunt medic, informațiile postate aici fiind luate în principal din pagina spre care am pus link mai devreme și condimentate cu puțină gândire logică.

inima

Când vorbim de tensiune, ne referim de fapt la tensiunea arterială. Aceasta este presiunea sângelui pompat de inimă prin artere. O circulație normală va avea această presiune în anumite limite. Există trei probleme principale ce pot să apară aici: hipertensiune (atunci când presiunea sângelui e prea mare), hipotensiune (atunci când presiunea sângelui e prea mică) și oscilații de tensiune (atunci când uneori e prea mare, alteori e prea mică, nu are o constanță). De obicei, când spunem tensiune, noi ne referim la hipertensiune, dar acum voi vorbi despre situația opusă, cu tensiune mică.

Așadar, hipotensiunea se referă la o presiune insuficientă a fluxului sanguin prin artere. Cauzele acesteia nu sunt încă foarte clare nici pentru specialiști. Iată, totuși, câteva cauze tensiunea mică, așa cum sunt listate ele pe site-ul sendo.info:

  • diabetul zaharat poate duce la complicații de acest tip
  • primele luni de sarcină, la femeile gravide
  • pierderile de sânge - o cauză evidentă, că fără sânge, nu poți avea nici presiune
  • unele reacții alergice severe
  • deshidratarea accentuată
  • insuficiența cardiacă, adică inima nu bate cu suficientă putere
  • excesul de medicamente anti-hipertensive

Care sunt simptomele tensiunii mici? Ca să le înțelegem, ne putem gândi logic la ce se petrece în cazul hipotensiunii: sângele este împins cu o putere mai mică și deci nu ajunge într-o cantitate suficientă în toate părțile corpului, mai ales la extremități. Asta include cu precădere zona capului, care este și cea mai înaltă parte a corpului nostru când stăm în picioare, iar sângele, ca să o irige, trebuie să învingă forța gravitației. De aici decurg o serie de simptome ca: pierderea echilibrului, stare de amețeală, durere de cap, vedere încețoșată, senzație de greață și altele.

Ce trebuie făcut când constatăm că avem aceste simptome? În primul rând, să ne liniștim, adică să nu ne impacientăm, gândindu-ne la ce e mai rău: sunt multe lucruri care pot cauza astfel de simptome. Dacă am avea un tensiometru, am putea să ne verificăm pe loc tensiunea, dar acest lucru rămâne totuși o chestie de amator. Soluția cea mai bună este să consultăm de îndată un medic. Și, dacă nu putem face asta exact în acel moment, să cerem sfatul unei persoane avizate.

0 comentarii