website stat

Unde găsesc piese auto ieftine?

Da, știu că titlul sună a reclamă ieftină. De data asta nu reclama este ieftină, ci piesele auto. Care piese? Cele de pe AutoHut.ro. Voi face o probă imediat, luând ca reper niște acumulatori auto Varta, și vă voi arăta rezultatele, dar până  atunci, o scurtă introducere.


piese auto

Am scris pe SunLog un articol despre becuri auto, în care puneam link spre AutoHut. Magazinul deține un service de autoturisme în București și comercializează piese pentru o mulțime de tipuri de vehicule, online. Am scris despre avantajele comenzilor făcute la ei (puncte de fidelitate, posibilitatea de retur în 30 de zile cu primirea banilor înapoi, tranport gratuit/ieftin pe tot teritoriul țării, magazin atestat Trusted.ro etc) și despre faptul că e o plăcere să citești descrierea produselor de pe site. Dar n-am scris nimic de prețuri. În principiu pentru că nu am avut treabă cu acest domeniu în mod practic, așa că nu cunosc prețurile. Și totuși, putem folosi internetul pentru un mic exercițiu comparativ?

Pentru exemplificare, să intrăm pe pagina cu baterii auto Varta de pe site-ul menționat (vezi primul link din articol). Baterii auto sau acumulatori, că-i același lucru. Odată intrați pe pagină, observăm că produsele sunt sortate automat după preț, crescător. Prima baterie Varta are amperaj 41 și costă 147,90 lei.

Mai departe, eu am deschis browserul la Google.ro și am căutat acumulatori auto varta. Am intrat pe primele 4 site-uri din rezultate. La trei dintre ele, toate bateriile sunt mai scumpe. Unele încep chiar de la 200 și ceva de lei. Singurul site unde am găsit baterii mai ieftine este eMag, dar numai cu amperaj mai mic. Când m-am uitat la un acumulator Varta cu amperaj egal (41 Ah), prețul a fost mai mare.

comparație baterie auto varta

Mai departe am intrat pe un site ce compară prețurile unei piese auto la diferite magazine online care o comercializează. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus (click pentru mărire), AutoHut apare în lista magazinelor de încredere (doar trei!) și are cel mai mic preț dintre toate magazinele care apar în acel tabel.

Este adevărat că n-am verificat și prețul altor produse, dar nici nu am nevoie. Pentru că prețul unui produs este un semn suficient că magazinul în cauză merită luat în considerare. Concluzia este simplă: dacă eu aș fi mecanic auto sau le-aș repara vecinilor mașinile, și aș avea constant nevoie de piese de schimb, înainte să comand una, m-aș uita și pe oferta celor de la AutoHut. Voi, bineînțeles, faceți cum vreți.

Cam asta.

0 comentarii