website stat

A murit Bud Spencer, actorul din rolul lui Piedone

Astăzi, când am intrat pe FileList, am observat în lista de filme titlul Banana Joe, producție italiano-germană din 1982, de care probabil vă aduceți aminte dacă sunteți adult. Și mi-am amintit că la începutul săptămânii a murit Bud Spencer, actorul care îl interpreta pe Piedone.

Banana Joe pe FileList

De fapt, Bud Spencer era un pseudonim. Ceea ce e ciudat, dacă ne gândim că Piedone, numele personajului pe care îl interpreta în filme, a ajuns un fel de poreclă. Până și fostul primar al sectorului 4 din București, Cristian Popescu, și-a asumat numele de Piedone, conform informațiilor de pe Wikipedia (varianta în limba engleză). Așadar, ai putea să întrebi: „Cum îl chema pe cel poreclit Piedone?” și ți se va răspunde: „Bud Spencer”, când de fapt și acesta e tot un nume fals.

Numele real al actorului a fost Carlo Pedersoli. Născut la Napoli în 1929, acesta a făcut înot de performanță, fiind primul italian care a înotat sub un minut la 100 de metri liber. A încercat diverse joburi până când, la 38 de ani, a jucat în primul lui western. De atunci apare de peste 40 de ori pe ecranele cinematografelor, aproape jumătate din filmele sale fiind în compania lui Terence Hill. Care nici el nu se numea Terence Hill pe bune, ci Mario Girotti.

comentarii la Banana Joe pe FileList

N-am fost niciodată un „copil foarte tare”, orice ar însemna lucrul ăsta, dar mi-au plăcut și mie, când eram mic, filmele cu Piedone. Dumnezeu să-l odihnească!

0 comentarii