website stat

Împăratul cel uituc și caisa argintie

Demult, pe când puricele se potcovea cu 99 de ocale și pădurile erau cutreierate de animale sălbatice cunoscute azi sub numele de dinozauri, trăia un împărat. Și împăratul acela, în urma unor farmece asupra cărora nu intrăm aici în detalii, și-a pierdut toate amintirile cu privire la trecutul lui îndepărtat. Ba chiar, spun gurile rele, a început să uite de la mână pân' la gură, motiv pentru care ceilalți l-au poreclit, în mod cât se poate de subtil, Împăratul Uituc. Multe a încercat împăratul nostru să facă pentru a-și recupera fcultățile cognitive, dar fără succes. Până când, într-o zi, un sfetnic i-a zis de un vraci îndepărtat, cu sălașul în colțul opus al împărăției, care cultiva niște fructe miraculoase, numite caise argintii sau Ginkgo Biloba, ce aveau puterea de a recupera amintirile pierdute.


Ginkgo Biloba

Punând mai multe întrebări, împăratul a aflat că pentru a intra în posesia unui coș cu ginkgo biloba nu trebuie nici măcar să se deplaseze până la locuința vraciului. În schimb, poate trimite chiar din jilțul lui împărătesc un porumbel online, adică în linie dreaptă, de la el la vraci, cu o comandă. Iar vraciul îi va trimite fructele a doua zi, prin curier rapid, chiar la poarta castelului, la un preț nesemnificativ. În plus, a mai aflat că aceleași fructe magice puteau să îi îmbunătățească circulația sanguină, să îi amelioreze funcționarea creierului, să îi înlăture senilitatea și să prevină apariția diferitelor forme de demență, de care se temea mai mult ca de balaur. Așa că zis și făcut, împăratul a trimis o comandă și a doua zi avea fructele pe masă. Și astfel a reușit, cu ajutorul acelui vraci naturist, să recupereze amintirile pe care nu i le-au putut aduce înapoi niciunul dintre doftorii acreditați ai împărăției.

Astăzi nu se mai știe ce s-a ales de semințenia împăratului. Dar se știe cu certitudine că acel copac miraculos de Ginkgo Biloba, producând caisele argintii, este cultivat în continuare, în unele regiuni din China, Coreea și Japonia. Fiind, de fapt, singura specie de Ginkgophyta care a supraviețuit din Jurasic până în zilele noastre. În medicina tradițională, numele lui este în continuare pronunțat cu reverență, datorită calităților pe care se zice că le are în îmbunătățirea facultăților mintale. Iar urmașii vraciului din poveste livrează și acum, de pe herbagetica.ro, fructele miraculoase, sub formă de capsule de diferite tipuri, celor care doresc să le comande.

0 comentarii