website stat

De ce ai nevoie de o prezentare video a afacerii tale?

Chinezii spun că o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Studiile moderne de psihologie au confirmat experiența practică a mii de ani, cristalizată în acest proverb: imaginile au un impact mult mai mare asupra creierului decât cuvintele, impregnând subconștientul cu sau fără voia noastră. Este și motivul pentru care sunt atât de folosite în industria publicității. O deducție logică e că dacă ai un site, odată ce ai apelat la niște servicii dedicate de seo și ai început să primești vizitatori pe el, ar fi o idee bună să folosești imagini, cu care să-i ții pe acești vizitatori și să-i transformi în clienți. Totuși, prin asta nu te remarci cu nimic, deoarece deja toată lumea le folosește. Dacă vrei cu adevărat să ieși în evidență, trebuie să folosești clipuri sau animații video.

video doodle

Animațiile video sunt pentru imagini ceea ce sunt imaginile pentru cuvinte. Sau, dacă vrei să reducem totul la un calcul matematic simplu, un filmuleț video de 3 minute are 180 de secunde, fiecare secundă având să zicem 30 de cadre, fiecare cadru nefiind altceva decât o imagine. Care, da, echivalează cu o mie de cuvinte, așa că fă tu suma totală, să vezi câte cuvinte poți comprima într-un clip. :) Te-ai putea gândi că ochiul uman nu va percepe toate aceste imagini ce se derulează rapid, dar te înșeli, și pentru edificare îți propun să lecturezi câte ceva despre sugestiile subliminale. Însă imaginile din clip nu vor fi simple imagini adunate la un loc, ci vor avea o legătură, o coerență, iar peste ele se va suprapune un fond sonor adecvat, totul creând în mintea cititorului o poveste.

Și povestea este exact ceea ce îl va ține pe cititor la tine pe site. Pentru că, sătul de limbajul de lemn al spoturilor publicitare de care este tixit internetul, el va găsi în clipul tău o oază de liniște și de relaxare. Doar că, făcut cu pricepere, clipul nu este numai un filmuleț de divertisment, ci și un puternic instrument de marketing, ce îi va prezenta vizitatorului (care este totodată un potențial client) produsul sau serviciul tău într-o formă la care el este mult mai receptiv. De fapt, un astfel de clip poate crește rata de conversie de câteva zeci de ori, față de simpla cititre a unui text sec și arid.



Cum să faci un clip video? Există mai multe posibilități, care se traduc prin apelarea la diverse firme specializate. De exemplu, cei de la Hollo.ro, care se ocupă și cu partea de SEO (vezi primul link din articol), propun crearea unor animatii video de tip doodle, găzduite pe YouTube, în care o mână sau un creion desenează pe un fundal alb elementele și personajele povestirii, în timp ce naratorul explică despre ce este vorba. Acest tip de animații are o priză foarte bună la public, iar YouTube, folosit în acest mod, devine încă un canal prin care îți poți promova afacerea, oferindu-ți o potențială expunere la câteva miliarde de vizitatori zilnic, fără cheltuieli din partea ta.

În concluzie, clipurile video reprezintă o modalitate simplă, necostisitoare dar extrem de eficientă de a atrage și converti cititorul. Dacă le-ai ignorat până acum, poate ar fi cazul să începi să le folosești!

0 comentarii