website stat

Cum maschezi cablurile de pe tavan

Fără îndoială că la un anumit timp după ce ți-ai cumpărat un apartament, vei dori să îți cumperi cablu sau net de la o altă firmă, să îți faci un upgrade la instalația electrică, să instalezi un router sau o serie de alte lucruri care toate presupun tragerea de noi fire. Deoarece este mai comod și mai ieftin, aceste fire vor fi de regulă trase pe tavan și nu băgate prin pereți, care ar trebui sparți pentru asta. Așadar, după un timp, atunci când te vei întinde pe pat să te relaxezi și vei privi în sus, vei da cu ochii de o mulțime de cabluri și instalații! Practic, da, dar nu foarte estetic. Așadar, cum le-ai putea masca?

tavan casetat metalic de tip grilă

Mă gândesc că varianta unui tavan fals casetat ar putea constitui una dintre cele mai bune soluții în acest sens. Asta deoarece plăcile din care este el compus maschează aceste fire și cabluri, precum și posibil alte elemente instalate în tavan, cum ar fi diverse sisteme de ventilație și încălzire. În plus, aceste plăci sunt ușor de dat jos, de aia bănuiesc că îi și zice tavan fals, accesul la elementele mascate de el fiind relativ ușor.

Un tavan fals mai are câteva avantaje sau caracteristici. Astfel, el poate fi folosit pe post de izolator termic, lucru de interes mai ales dacă ne aflăm la ultimul etaj, și de izolator fonic, lucru ce l-am putea dori dacă avem deasupra noastră, prin jocul conjuncturilor, o familie foarte gălăgioasă sau o anumită cameră cu ceva aparate care fac un zgomot constant și supărător. Dar tavanul fals poate fi folosit și drept element decorativ pur și simplu, iar în direcția asta am văzut pe emenatwork.ro o mulțime de tipuri de plăci pentru tavane casetate, cu prețuri începând de la circa 22 de lei pe metru pătrat.

Pe Emenatwork mai sunt plafoane pentru tavane casetate metalice, compacte, perforate sau de tip grilă, cu utilizare în zone de acces, spații publice sau centre comerciale. Acestea sunt mai complexe și mai scumpe, având diverse proprietăți speciale, cum ar fi de absorbție și eliminare a fumului, de creare a unei lumini difuze etc, iar prețul este pe măsură, depășind 200 de lei / metru pătrat pentru cele mai pretențioase modele.

0 comentarii