website stat

Ce sunt elevatoarele auto?

Mă consider o persoană cu o cultură generală acceptabilă, cel puțin din perspectiva majorității oamenilor, dar trebuie să recunosc că astăzi am dat peste o expresie care m-a pus în încurcătură: aceea de elevator auto. Odată ajuns pe pagina celor de la MP IFMA, am aflat că ei comercializează, pe lângă diferite tipuri de scări rulante, lifturi și ascensoare, și elevatoare sau lifturi pentru mașini, adică auto. Așadar,  ce este un elevator auto?


elevator auto

Termenul de elevator este sinonim cu acela de lift sau de ascensor. Și, la fel cum un ascensor obișnuit urcă sau coboară oamenii în interiorul unei clădiri de la un etaj la altul, un lift auto urcă sau coboară o mașină. Doar că deplasarea nu se face în cadrul blocului unde locuiești, pentru că nu dispui de un garaj lângă ușa de intrare în apartament. Cel mai adesea, elevatoarele auto se folosesc în service-uri de reparații auto, în situațiile în care este necesar să se ridice mașina în vederea efectuării anumitor, teste, calibrări sau reparații.

lift auto de tip foarfecă

Există mai multe tipuri de elevatoare pentru mașini: cu două sau patru coloane, platformă de tip foarfecă și îngropate. Cele cu două coloane pot fi hidraulice sau electomecanice. Ultimele pot avea două motoare (câte unul la fiecare coloană, sincronizate electronic sau electomecanic) sau un singur motor, transmisia către coloana nr. 2 făcându-se prin lanț sau prin cadran. Și așa mai departe, nu o să intru în toate detaliile tehnice.

Dar există și alte domenii care se pretează la utilizarea lifturilor auto, în afara service-urilor. MP IFMA, o firmă prezentă în 5 continente și 100 de țări, care luna trecută a sărbătorit 55 de ani de existență, vă pune la dispoziție și ascensoare auto pentru parcări moderne, etajate. Pentru a vedea mai multe detalii despre tehnologiile folosite de MP în cadrul lifturilor sale, puteți urmări clipul de mai jos:



În încheiere, menționez că este foarte important să achiziționați un ascensor auto de calitate în locul unuia mai prost. Dacă acesta nu funcționează bine, poate să vă aducă pagube mai mari decât valoarea lui. Iar diferența de preț de câteva sute de euro se amortizează de obicei în primul an de funcționare prin uzură și prețul pieselor de schimb.

0 comentarii