website stat

Un sejur virtual la Mykonos

Așezată între insulele cicladine Tinos, Syros, Paros and Naxos, beneficiind de briza răcoritoare a nordului pe timp de iarnă și de adierea mediteraneeo-saharică dinspre sud pe timp de iarnă, găsim o altă insulă grecească, și anume Mykonos. Numele ei se traduce prin Insula Vânturilor iar istoria și mitologia ne spun că a fost numită după primul ei conducător, urmașul direct al lui Apollo. Se spune de asemenea că tot acolo s-a desfășurat o faimoasă luptă dintre Zeus și titani și că e locul unde Hercule i-ar fi ademenit pe invincibilii giganți, lipsindu-i de protecția Olimpului, spre a-i putea învinge. Oricât de grandioase ar fi conotațiile acestei insule, un sejur Mykonos Grecia este azi cât se poate de accesibil oricui, de exemplu prin TUI TravelCenter.

Mykonos - perspectiva

Și într-adevăr, există numeroase motive de a vizita Mykonos - Grecia. Pe Matoyánni Street, cea mai cunoscută stradă, întâlnim nenumărate magazine celebre, restaurante elegante și cafenele cochete. Arhitectura zonei este remarcabilă și încântătoare, oferindu-ne posibilitatea de a ne plimba pe străzi înguste și de a admira casele albe, cu uși și ferestre decorate cu flori violet. Există un cartier dominat de vile cu balcoane și ferestre mari, elegante și colorate, ce amintesc de epoca medievală, cartier numit "Mica Veneție". Așadar, un sejur Mykonos reprezintă nu doar o aventură ci și o rețetă deja verificată și consacrată: principala sursă de venit a insulei este turismul.

Fusul orar este apropiat nouă (UTC+3, adică cu o oră înainte față de noi) iar pe TUI TracelCenter mai aflăm că există 10 hoteluri ce ne pot găzdui, majoritatea având 5 stele. Putem alege, consultând descrierea fiecărui hotel, facilitățile care ne convin mai mult, fie că e vorba de centre SPA, parcări sau WiFi gratuite, plaje private cu nisip (spre deosebire de plaja naturală, care conține pietricele) sau plimbări cu iahtul hotelului. Un sejur la Mykonos reprezintă, așadar, o vacanță de vis, într-un peisaj minunat, încărcat cu multiple rezonanțe culturale dar axat de câțiva ani buni pe turism și dotat cu toate centrele de distracție și divertisment pe care ni le-am putea dori.

mori de vânt in Mykonos

Iar un concediu de acest tip se poate planifica și comanda de acasă, online, cu plata prin sistem electronic securizat. Dacă sunteți norocos, puteți beneficia și de anumite vouchere cu reduceri valorice (consultați site-ul sau abonați-vă la newsletter-ul lor pentru noutăți și promoții). Tot ce vă rămâne de făcut este să vă urcați în avion la data plecării, având setată destinația: Mykonos, Grecia!

surse foto: Wikipedia

0 comentarii