website stat

Educația prin joc, de la cele mai timpurii vârste

Într-o lume în care mass-media promovează incultura iar politicieni plagiatori și prezentatoare analfabete devin, prin mediatizarea lor excesivă la televizor, modele pentru tineri și copii, îmi face o deosebită plăcere să vă prezint câteva jocuri Educative Educlass.

joc de cărți cu animale sălbatice

De ce jocuri educative? Pentru că stimulează imaginația și creativitatea. Pentru că ajută la dezvoltarea intelectuală și psihică a tinerilor. Pentru că reprezintă o alternativă preferabilă pierdutului orelor în șir pe internet sau la jocurile pe care ni le oferă, de exemplu, Facebook. Pentru că sunt mult mai benefice decât aproape tot ce putem încadra la industria gaming din ziua de azi, și mă gândesc acum la preferințele copiiilor pentru genuri ca 3D Shooter.

Pentru că cei mici oricum se joacă. Nu poți sta cu ochii pe ei tot timpul și nu îi poți ține legați de scaun, așa că dacă tot se joacă, de ce să nu le oferi niște jocuri educative? Cel puțin în felul ăsta rămân cu ceva. Pentru că (părere personală) la școală prea mult se pune accentul pe gândirea euclidiană, rațională, discursiv-analitică, să-i zicem de tip matematic, în detrimentul imaginației și creativității, care ar trebui stimulate de la cea mai fragedă vârstă.

joc matematic

Jocurile educative de pe Educlass.ro se adresează copiilor între 1 și 14 ani și sunt grupate pe mai multe categorii: lingvistice, matematice, științifice, de logică și pentru clasă. Mai sunt câteva rubrici pe care ei le grupează în altă parte, deși eu le-aș include pe toate la educative. Astfel, jocurile de rol, jocurile de construcție, cele care stimulează arta și creativitatea etc contribuie și ele în aceeași măsură la dezvoltarea intelectuală, psihică și emoțională a micuților. Mie de exemplu mi-ar fi plăcut să am astfel de joculețe când eram mic, dar pe vremea aceea nu cred că site-ul exista. :)

Livrarea jocurilor cumpărate de la ei se face prin curier rapid, taxa transportului fiind de maxim 12 lei. Există și o politică de returnare a produselor de care nu suntem mulțumiți. Acum, această politică nu ține de magazin ci de o ordonanță guvernamentală, dar faptul că ei o prezintă acolo arată că sunt serioși. În sfârșit, Educlas dorește să-și fidelizeze clienții. Aceștia primesc puncte bonus încă de la prima comandă, puncte ce pot fi convertite în reduceri la comenzile ulterioare. Discountul poate ajunge până la 10% plus transport gratuit.

Prin urmare, dacă aveți copii sau nepoți, vă invit pe Magazin de Jucarii pentru copii - Educlass și sper să găsiți jocurile educative pe care le doreați pentru ei.

0 comentarii