website stat

Cea mai mare problemă a telefoanelor smart

Când au apărut, telefoanele mobile erau cărămizi. Mari, grele, se descărcau repede, n-aveai nici posibilitatea să-ți iei o baterie externă la ele, ca acum, că asta ar fi însemnat să fie de două ori mai mari și mai grele. Pe urmă, treptat, le-au simplificat și le-au îmbunătățit, le-au făcut tot mai mici, într-un final ajungând să te țină și peste o săptămână fără să fie nevoie să le reîncarci. După care le-au făcut inteligente. :)

telefon mobil vechi

Telefoanele smart sunt subțiri, arată foarte frumos, se pricep să facă o mulțime de lucruri dar au o mare, mare problemă: mor repede. Nu le ține bateria. De altfel, e și logic, dacă ne gândim că aceste funcții multiple de care dispun sunt rezultanta faptului că sub capota lor toarce un motor performant, care nu mai e bazat pe arhitectura arhaică a unui simplu aparat electronic, ci pe un procesor ARM cu mai multe nuclee, ce poate surclasa calculatorul de birou al părinților și bunicilor noștri. Așadar, arată super, într-adevăr, se pricep să facă multe dar cer de mâncare.

Pentru mine dependența de o sursă de alimentare externă este un mare turn off  când vine vorba de smartphone. Ce rost are să-l iei cu tine în excursie pentru că are GPS, pentru că te ține conectat la internet, pentru că îți permite să asculți ce muzică vrei tu și când vrei tu, dacă după o zi cade la datorie? Cel puțin colegul tău, care și-a luat cu el telefonul vechi, non-smart, poate în continuare suna și vorbi cu familia.

telefon smart

Soluția, în acest caz, este utiliziarea unor baterii externe. Simplu, dacă nu poți dubla numărul de ore de funcționare a bateriei încorporate, îți iei o baterie externă. Sau mai multe. Când telefonul ajunge pe roșu, îl treci pe rezervă. Ca urmare, acestea și-au făcut loc între gadgeturile magazinelor de profil, alături de huse, încărcătoare și alte accesorii.

În această ordine de idei, dacă ai între 95 și 179 de lei și nu știi pe ce să-i cheltui, am o sugestie: baterii externe pe supermisto.ro. Deși e impropriu să le numim așa, ele fiind în realitate niște acumulatori universali, pe care-i poți folosi ca să-ți reîncarci tableta, telefonul, consola, playerul, camera foto etc etc etc. Iar când zic telefon mă refer la iPhone, Samsung, HTC, ați prins ideea.

baterie externă puternică

Personal nu sunt la curent cu prețurile dar văd că Supermisto are promoții de 42%-47%, așa că dacă ești interesat, poate merită să le consulți oferta și să o compari cu lista de prețuri din magazinul tău preferat. Bonusurile (cablu adaptor cu 10 ieșiri, încărcător brichetă mașină) și trasportul gratuit nu strică nici ele. Nu știu dacă oferă aceste discounturi pentru că sunt noi și vor să atragă clienți (au totuși o pagină de Facebook activă, cu peste 8000 de fani) dar îți promit pe site că, dacă te abonezi la ei, nu te vor spama și nu îți vor vinde adresa de mail, ci te vor informa săptămânal cu ce mai e nou și te-ar putea interesa.

Problema anduranței se va rezolva cu timpul, pe măsură ce tehnologia va avansa și ne va permite construcția unor procesoare ce consumă tot mai puțin și a unor baterii de capacități tot mai mari. Dar poate nu atât de repede, având în vedere că fiecare nouă generație de mobil vine cu un procesor tot mai puternic...

0 comentarii