website stat

Din amintirile mele de la Eforie

Edit 20.08.2016: Între timp, Genius Travel a intrat în insolvență.

Prima mea excursie pe litoral a avut loc acum mulți ani, când eram în grădiniță. Împreună cu surioara mea și cu copiii din mai multe grupe, plus educatoarele, am fost la Eforie Nord. Degeaba aș încerca însă să-mi reamintesc foarte multe detalii din acea vacanță. Nu mai rețin nici măcar la ce hotel am fost cazați în acele două săptămâni: a trecut ceva timp de atunci și, uitându-mă pe Genius.ro, constat că există foarte multe oferte de cazare în Eforie Nord. Nici nu știu dacă au rămas aceleași hoteluri ca atunci.

eforie nord

Totuși, deși am rămas doar cu câteva amintiri, ele îmi sunt destul de bine întipărite în minte. Vă pot spune, de exemplu, că atunci am văzut prima dată o întindere mare de apă, care nu se mai termina. Și că uitându-mă la ea, cu sora mea lângă mine, am simțit o strângere de inimă, parcă eram puțin trist, parcă mi-a dat și o lacrimă, fiind prima dată când mă aflam atât de departe de casă, la o vârstă atât de fragedă. Îmi mai amintesc câteva borne puse în apă, la o anumită distanță, și pe educatoare explicându-ne că până acolo ai voie să înoți ca să te menții într-o zonă relativ sigură. Dar noi nu am intrat deloc în apă.

Astăzi însă, dacă m-aș duce din nou în acea stațiune, cu siguranță că mi-aș petrece o mare parte din timp înotând. Înotul este în opinia mea unul din cele mai frumoase și sănătoase sporturi, cu condiția să ai grijă până unde te aventurezi sau în ce condiții intri în apă. Apoi, mi-aș umple stick-ul de imagini și amintiri. Și m-aș acoperi de nămol la marginea lacului Techirghiol, aflat în sud-estul stațiunii. Pentru că - dacă nu știți - nămolul are proprietăți curative, Eforie Nord fiind o stațiune cu regim balneoclimateric permanent.

plaja eforie nord

Deși dispune de baze de tratament recomandate, de exemplu, pentru vindecarea afecțiunilor reumatice, Eforie Nord este un punct de interes pentru toată lumea. Terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activități nautice, baze de agrement și o plajă de 3 km se adaugă la clima fierbinte din timpul verii, cu precipitații puține, compunând imaginea unei destinații spre care se poate îndrepta absolut oricine, de la copil la bătrân, de la bugetar la director de corporație.

Apoi, vă ziceam că pe Geniustravel.ro am văzut 15 hoteluri, multe cu trei stele, deci accesibile tuturor. Plus că, dacă ne cumpărăm bilete în avans, putem să obținem reduceri semnificative de preț. Pe site-ul lor totul poate fi calculat minuțios, îți poți alege data plecării, numărul de zile cât vei staționa, ce fel de cameră dorești (1-2 persoane etc), ba chiar dacă să mergi cu avionul, cu autocarul sau individual, și afli prețul final.

Există, bineînțeles, și alte locuri ce pot fi vizitate la mare. Dar despre ele, în alte articole.

0 comentarii