website stat

Leonadro DiCaprio a câștigat, în sfârșit, Oscarul

Leonardo DiCaprio - Oscar

Știrea zilei este, evident, recenta decernare a premiilor Oscar, de noaptea trecută. Motiv de bucurie pentru îndrăgitul și încă tânărul actor Leonardo DiCaprio, care a câștigat, în sfârșit, după o carieră cinematografică de 25 de ani, premiul Oscar. Acesta i-a fost acordat la categoria cel mai bun actor pentru performanța lui din filmul The Revenant. Actorul i-a devansat astfel pe ceilalți concurenți la această categorie: Bryan Cranston din Trumbo, Matt Damon din The Martian, Michael Fassbender din Steve Jobs și Eddie Redmayne din The Danish Girl. Ei bine, spre cinstea lui, DiCaprio este considerat de mulți drept cel mai bun actor al momentului.

The Revenant i-a mai adus un Oscar și lui Alejandro G Inarritu pentru cea mai bună regie și totodată a câștigat Oscarul la categoria cea mai bună imagine.

Filmul Room i-a adus lui Brie Larson Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal, în timp ce titlul pentru cel mai bun film a fost luat de Spotlight. Același film a mai luat un Oscar și pentru cel mai bun scenariu original. Lista completă a nominalizaților și câștigătorilor, la toate categoriile, o puteți consulta aici.

Mai merită menționat că Son of Saul, filmul în care joacă și românul Levente Molnar, a câștigat Oscarul la cel mai bun film într-o limbă străină.

0 comentarii