website stat

De unde puteţi cumpăra drone

Da, titlul nu este greşit. În articolul de faţă o să vă prezint un magazin de unde puteţi să vă cumpăraţi propria voastră dronă. Adică, un aparat de dimensiuni reduse, ce zboară fără pilot şi poate fi comandat prin telecomandă, de la distanţă (uneori chiar de peste 1 km), având capacitatea (în cazul modelelor mai avansate) de a filma regiunea peste care se deplasează sau de a realiza fotografii profesioniste de rezoluţie mare. Magazinul în cauză este gNex, cu sediul în Cluj-Napoca, iar ceea ce ne interesează în cazul de faţă este pagina cu drone (firma comercializează şi alte produse)

micro-drone de la gnex

În imaginea de mai sus avem nişte micro-drone (XQ100) - atât de mici încât încap în buzunar sau într-un pahar. Totuşi, ele sunt la fel de stabile ca surorile lor mai mari şi au o măiestrie deosebită la acrobaţii, putându-le foarte uşor schimba direcţia sau răsuci în aer. Viteza pe care o prind este de asemenea foarte mare. La toate acestea contribuie faptul că sunt quadcoptere, adică au 4 elice. Gândiţi-vă cât de mobil este un elicopter cu o singură elice, şi apoi înmulţiţi cu 4. O jucărie de acest gen, perfectă pentru orice copil de sex masculin, costă puţin peste 100 de lei. Cum ziceam, ele vin cu o telecomandă, prevăzută cu un sertar în care le putem chiar depozita. Puteţi găsi mai multe informaţii tehnice despre ele aici.

dronă dji-inspire

Dar piesa de rezistenţă a celor de la gNex o constituie brandul DJI, cu dronele sale de ultimă generaţie. Acestea sunt sisteme complete de filmare aeriană, având un quadcopter, cap gimbal stabilizat pe 3 axe, cameră video 4K cu mobilitate neîntreruptă de 360 grade şi telecomandă cu monitorizare live 720P. Iar dacă monitorizarea live este HD, vă puteţi gândi ce rezoluţie vor avea filmele (4K) sau imaginile (12MP) realizate cu ea. Aparatul mai dispune de o serie de alte îmbunătăţiri, cum ar fi capacitatea de a zbura fără GPS, în interior, dar le puteţi studia pe toate accesând linkul anterior. Preţul în acest caz este undeva peste 1000 de lei, în funcţie de model.

Dacă preţul vi se pare prea mic, poate printre motive stau faptul că gNex îşi comercializează produsele exclusiv pe internet şi este importator direct pentru unele dintre ele. Cât despre ce se putea face practic cu o astfel de dronă, vă invit să lecturaţi acest articol.

0 comentarii