website stat

Cât costă o vizită în Dubai?

De când cu mini-vacanța primului ministru în Dubai (pentru cine nu știe, Victor Ponta a făcut o vizită exotică de o săptămână, imediat după alegeri, să se relaxeze), orașul a căpătat o popularitate nemaivăzută, cel puțin pe net. Dacă înainte doar știam că există, acum îl văd menționat pe mai toate site-urile de turism cu care mă intersectez. În aceste condiții, s-ar putea naște întrebarea: de ce e Dubaiul așa de interesant, cât costă un drum până acolo și dacă este el accesibil omului de rând? De fapt, sunt trei întrebări, așa că să le luăm pe rând.

Dubai
Conform Wikitravel, Dubai este unul din cele șapte emirate arabe, și anume cel mai modern și progresist. Termenul oraș este impropriu: Dubai aduce mai mult cu un stat, având o populație de peste două milioane de locuitori. Dintre aceștia, numai 17% sunt arabi, majoritatea fiind indieni (53%). Mai găsim pakistanezi, filipinezi, cetățeni ai Bangladeshului și ai altor țări. Această populație pestriță e dispersată pe o suprafață de peste patru mii de km pătrați. Orașul atrage prin două lucruri: dezvoltarea lui și amplasarea mirifică, pe care o puteți deduce și din imaginile alăturate.

Dubai

Aflat la sudul Golfului Persic și beneficiind de o climă subtropicală, Dubaiul atrage turiștii prin plajele absolut încântătoare, o arhitectonică a clădirilor menită să-ți taie respirația, cluburi selecte și servicii moderne, de cea mai bună calitate. Dar perla Emiratelor Arabe nu este lipsită de obiective turistice sau tradiții seculare. Astfel, ea vă oferă posibilitatea de a realiza plimbări cu cămile prin deșert sau cu bărci de lemn pe apă. Ori, pentru cei care preferă adâncimile, cu un fel de taxiuri subacvatice. Dubai mai este renumită pentru mall-urile sale, care sigur că vă așteaptă să le treceți pragul, dacă aveți bani de cheltuit. În sinteză, un oraș imens, modern, exotic, în care găsiți de toate.

Dubai

La întrebarea cu costurile unei călătorii ne răspunde aerolines.ro. Dacă vi-l comandați din timp, un bilet de avion la Dubai vă costă ceva peste 300 euro. Sumă în care este inclus un drum dus-întors cu Pegasus via Istambul, cu toate taxele aferente. Sigur, e ofertă, pe site există un motor de căutare puternic pentru variante de călătorii cu diverse companii aeriene și prețurile sar de 400-500 euro. Dar la ofertă, 329. Adică, probabil salariul pe o lună al unei secretare la o firmă serioasă. Atât vă costă să călcați pe urmele premierului nostru.

Până la urmă, nu-i o călătorie atât de exclusivistă.

0 comentarii