website stat

Cum să-ți faci o fântână arteziană

Există două categorii de oameni: cei care locuiesc la bloc și cei care locuiesc la casă. Dacă faceți parte din prima categorie, articolul nu este pentru voi. Dacă locuiți în schimb la casă, sau dacă aveți undeva o casă, de exemplu la țară la părinți, v-ar putea trece prin cap să îi aduceți niște îmbunătățiri. În așa fel încât, atunci când mergeți acolo în concediu, să aveți impresia că pășiți într-un colț de rai. Și să uitați de grijile și stresul cotidian. Că timpul trece, la fel și viața iar banii strânși nu îi putem lua cu noi dincolo. Unul dintre lucrurile pe care le puteți face pentrua a transforma radical curtea sau grădina casei voastre este să construiți o fântână arteziană.

fântână arteziană albastră

La origine, fântânile arteziene erau fântâni naturale, din care apa țâșnea în mod spontan. Asta înseamnă că ele atingeau pânza freatică într-un punct mai special, adică vorbim de un izvor subteran cu apă sub presiune. Nu de puține ori, aceasta era chiar apă termală, sărată sau cu alte proprietăți speciale, utilă în vindecare. În jurul locurilor cu multe astfel de fântâni s-au creat mai tâzriu stațiuni balneare. Astăzi însă fântânile joacă și un rol ornamental, estetic, fiind plantate artificial în mijlocul diverselor orașe, după cum fără îndoială ați văzut des. Dar puteți avea și voi acasă o fântână personală, intimă, care să arate superb.

Probabil vă întrebați unde ați putea găsi firme care vând astfel de fântâni. Și cum cititorii noștri sunt stăpânii noștri, o să vă dau un pont. Imaginile din articol nu sunt luate din Google Images, cum ați putea crede, ci de pe pagina cu fântâni arteziene de la EuroPav. Nu v-ați fi prins, așa-i? Deci da, sunt fântâni pe care le puteți avea și voi acasă, în decurs de o săptămână.Transportul îl asigură ei. Montarea o fac tot ei. Bineînțeles, vă mai trebuie o sursă de apă, presupun că un hidrofor sau ceva, o instalație corespunzătoare, dacă vreți să nu fie uscată, asta e separat.

fântână arteziană galbenă

Sunteți sătui de firme fantomă sau promisiuni neonorate? Cei de la EuroPav și-au deschis un canal YouTube unde puteți observa mostre din activitatea angajaților lor. Au și pagină de Facebook, intitulată sugestiv Europav Design. Iar dacă termenul „design” nu vă spune nimic, aflați că este ei produc cele mai mișto pavele pe care le-am văzut eu pe net. Singura mea mirare este că activează în România.

0 comentarii