website stat

Asigurări ieftine și țepe

Acum circa două săptămâni, m-a sunat un bun prieten plecat în Anglia, spunându-mi că în scurt timp îi expiră asigurarea la mașină. Cum prietenul meu a plecat cu mașina, pe are o folosește zilnic la făcut naveta între locul unde stă în chirie și firma unde lucrează, evident că avea nevoie de o asigurare nouă. Vorbise deja cu o fată care se ocupă de asigurări, dar nu îi putea trimite bani atunci pe loc, și m-a rugat dacă pot să-i plătesc eu acelei fete costul asigurării, și să i-o trimit apoi prin poștă. Asigurarea, nu fata. Ceea ce am și făcut.

asigurări online
asigurări online

Asigurarea a costat 488 de lei. Din acești bani, fata în cauză i-a făcut reducere 108 lei. Pentru că îl cunoștea, pentru că o ajutase în trecut sau din alte motive, n-am insistat să aflu. Ceea ce știu este că în loc de 488 de lei, cât scria pe factură, eu am plătit 380 de lei. Și cu ocazia asta mi-am dat seama de o cruntă realitate: din postura de client, ești la mâna vânzătorului sau a intermediarului. Care te poate taxa cu ce sumă vrea el (de exemplu cu o sută de lei mai mult, pentru că nu te cunoaște!).

Asta ar fi partea negativă a monezii. Partea pozitivă este că nu ești obligat să te asiguri la o anumită firmă. Iar acum, cu apariția atâtor magazine online, găsești pe net firme în domeniu unde poți să calculezi exact prețul pentru mașina ta, sau să primești oferte mai ieftine. Și poți compara prețurile, și poți alege oferta cea mai bună. Tot ce trebuie să faci pentru asta este să te interesezi puțin, adică să cauți pe Google astfel de firme, nici măcar nu trebuie să întrebi alte persoane.

O altă chestie din același domeniu: am citit pe Realitatea că asigurările RCA pentru tineri pot depăși în unele cazuri 2500 de lei. Am văzut chiar o glumă pe tema asta pe Facebook, intitulată Teoria Conspirației: statul pune taxe așa de mari pentru tineri pentru ca ei să-și treacă mașinile pe bunici, astfel încât băncile care nu mai pot recupera creditele de la aceștia, să le poate lua mașinile. :) Revenind la un ton serios, se ajunge în anumite situații să plătești pentru o asigurare aproape costul mașinii. Ceea ce este enorm. Iar pentru asta, sincer, nu știu ce soluție să vă dau. Decât, probabil, cea cu bunicii.

0 comentarii