website stat

Ce este PHPRunner de la Xlinesoft?

Doriți să vă faceți o pagină web sau un magazin online, dar nu aveți cunoștințe de programare și web design? No problem. PHPRunner este un program de la Xlinesoft care vă poate ajuta în direcția asta.

web design

Începuturile designului web


Mai demult, dacă voiai să îți faci un site, chiar și unul simplu, cum ar fi o pagină personală sau de prezentare a firmei, trebuia să îl scrii de la zero, într-un editor de text de genul notepadului. Fapt care făcea ca designul web (activitatea de a crea pagini web) să fie rezervat celor puțini. De ce? Pentru că limbajul HTML, în care se scriu site-urile, este destul de complex, mai ales pentru un neofit. De exemplu, linkul anterior spre Wikipedia are următorul cod HTML:

<a href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Design_web" target="_blank">designul web</a>

Și asta e doar pentru un link. Apoi, mai trebuie să știi CSS pentru grafică și aspect al paginii, iar după ce le înveți, tot nu vei putea realiza decât pagini statice (adică fără interactivitate cu utilizatorul). În concluzie, dacă voiai să îți faci un site pe vremea aceea, trebuia să angajezi un specialist.

Apariția platformelor CMS


Pentru a ușura activitatea designerilor web, au apărut diverse platforme CMS (content management system), cum ar fi Joomla sau WordPress. În ele puteai să creezi site-uri avansate de diferite tipuri, fără să scrii linii de cod. Totuși, cu timpul, și acestea s-au dezvoltat destul de mult, ajungând foarte stufoase, așa încât efortul de a învăța astăzi Jooma este, cred, comparabil cu cel de a învăța HTML. Cu alte cuvinte, pentru omul obișnuit, lipsit de afinități tehnice, crearea unei pagini web este în continuare un obiectiv aproape imposibil de atins pe cont propriu.

Ce este PHPRunner


PHPRunner este un program de la Xlinesoft, conceput special pentru a facilita crearea de site-uri de către persoanele fără cunoștințe de programare. Adică, este ceea ce au încercat CMS-urile să facă, dar într-un mod mai simplu, mai practic și mai aplicat.

Să luăm un exemplu. Popescu Vasile vrea să își facă un site de anunțuri dar nu știe nici HTML și nici programare. Ca să își facă site-ul, Vasile ar trebui fie să învețe HTML și PHP, metoda clasică, fie să învețe un CMS modern (Drupal, Joomla etc). Dar ambele activități i-ar lua multe zile și s-ar dovedi dificile. A treia variantă este să utilizeze PHPRunner. Un program care se învață în 15 minute și în care se pot face atât site-uri simple cât și portaluri interactive (în care utilizatorii se pot înregistra, pot posta anunțuri etc).

Cel puțin asta este ceea ce ne asigura firma americană Xlinesoft. Nu vă trec prin toată specificația că o găsiți acolo: suportă multe baze de date, are șabloane sau teme multiple etc. Pe pagina xlinesoft din lima română veți găsi capturi de ecran cu site-uri făcute în PHPRunner, o secțiune cu tutoriale și o secțiune demo, pentru teste live. Mai mult, programul poate fi descărcat și testat acasă, gratuit, timp de 21 de zile.

Opinie personală despre PHPRunner


Bănuiesc, totuși, ca Vasile din exemplul nostru trebuie să nu fie ultimul din clasă la informatică și matematică pentru a se descurca. Indiferent de asta, dacă softul se ridică la înălțimea promisiunilor („cel mai bun generator de cod PHP din lume”), lucru pe care de altfel îl puteți testa, el ar fi extrem de util designerilor sau programatorilor care fac site-uri pe bandă rulantă pentru diverși clienți, ușurându-le și simplificându-le mult munca.

0 comentarii