website stat

Vine iarna. Sau nu?

Mai țineți minte cum arătau iernile când erați copii? Presupunând că aveți mai mult de 20-30 de ani. Din câte rețin eu, vara era cald (dar nu zăpușeală), și nu doar o lună sau două. Iar iarna era iarnă, cu zăpadă, ne dădeam cu sania, cu patinele și mă rog, alții cu schiurile, n-a fost cazul meu. Însă aveai o anumită ciclicitate, știai când se termină un anotimp și când urmează altul, te puteai pregăti din timp. Nu știu dacă din cauza experiențelor nucleare, a găuririi stratului de ozon, a poluării sau a cine știe ce, dar cert e că azi lucrurile s-au cam dat peste cap. România a încetat să mai fie o țară cu patru anotimpuri. În schimb, avem câteva luni de vară și restul un fel de toamnă cu frig. Uneori foarte frig. Spre deosebire de decembrie, când iată că plouă. Și păcat, că vorba aia, e luna cadourilor, ce sens au Crăciunul și revelionul fără zăpadă?

iarna la japonezi
iarna prin Japonia

Fapt ce-mi aduce aminte de niște faze cu televiziunea. Care televiziune sigur că urmărește să dea știri cât mai bombastice, cu titluri cât mai pompoase, să facă rating. Doar că acum două sau trei ierni, nu prea aveau cu ce să-l facă, pentru că tot așa ca acum, nu prea era zăpadă. Adică era, da' puțină. Ei bine, niște reporteri de la Antena 1 dacă nu mă înșel, s-au deplasat ei la un magazin, vrând să arate cum din cauza nămeților transporturile sunt paralizate și magazinul nu se poate alimenta cu cele de trebuință. Evident, transporturile nu erau paralizate iar magazinul era plin. Așa că s-au apucat împreună cu vânzătorii să golească un raft din magazin, după care l-au filmat cum e gol. Un blogger care întâmplător a asistat la scenă, a pus pe blog. Altă fază, parcă cu cei de la Realitatea, după ce a tras o ninsoare, s-au dus pe o șosea să filmeze „dezastrul”. În zonă era un utilaj care dădea zăpada de o parte și de alta a drumului. Iar reporterița s-a așezat sub cea mai mare grămadă de zăpadă pe care a găsit-o și a început să vorbească despre înălțimea stratului alb. După care, spre sfârșit, camera s-a mișcat puțin, revelând întregul peisaj încojurător...

distribuitor automatic central pentru udat

foarfecă de grădină

Așadar, România oscilează între ierni fără zăpadă și primăveri sau veri cu valuri de temperaturi scăzute, burnițe și chiar lapoviță. Au fost și o să mai fie, din păcate. Indiferent însă de anotimpul în care ne aflăm, ustensilele pentru grădini și terase de la HomeX se adaptează nevoilor noastre și ne ajută să ne menținem atât casa cât și grădina așa cum dorim: curate, ordonate și frumoase. Pentru că, nu-i așa, românul se cunoaște de departe ca bun gospodar. Putem, de exemplu, comanda instrumente pentru apă și controlul udării, cu care să ne irigăm grădina în verile secetoase. Desigur, dacă avem deja o astfel de instalație și s-a stricat, putem înlocui piesa defectă cu una compatibilă de pe HomeX. Apoi, mai avem la dispoziție foarfeci de iarbă sau de copaci, mașini de tuns iarba, ghivece, decorațiuni și multe altele.

O să închei cu o mică glumiță ce a circulat pe Facebook. Este vorba de o imagine cu un text cam de felul următor: „Pentru decembrie meteorologii au anunțat ger și ninsori abundende. Politicienii au declarat deja că vor fi luați prin surprindere”. Ca să nu fiți și voi luați prin surprindere, dotați-vă casa și grădina cu cele necesare din timp!

0 comentarii